La Síndrome E, de Franck Thilliez

@ColumnaEdicions @Grup62

Quin misteri deu amagar una pel·lícula d’allò més estranya que en mirar-la et quedes cec? Això és el que es pregunta la tinent Lucie Henebelle quan un examant la truca demanant-li ajuda.

Algun cop heu llegit un llibre com si estiguéssiu mirant una pel·lícula? És a dir, que allò que us expliquen sembla tan real que fins i tot fa por… Sigui per la trama que et captiva, pels termes utilitzats, pels personatges o pels escenaris compartits, hi ha llibres en els quals t’hi pots submergir i visualitzar les escenes que llegeixes com en un curtmetratge. La Síndrome E n’és un d’aquests.

Després de veure el curtmetratge turmentós pel qual el seu examant perd temporalment la visió, la Lucie decideix investigar què s’hi amaga al darrera. A 300 kilometres de distància, mentre ella investiga el cas, en Franck Sharko, de la policia criminal, investiga un múltiple assassinat on les víctimes apareixen enterrades sota terra i sense poder ser identificades ja que els han extret el cervell, els han buidat els ulls i els han arrencat les dents.

Sense intuir la relació entre ambdós casos, els destins de la Lucie i en Franck  es creuaran gràcies a una trucada d’un personatge desconegut resident al Canadà que n’insinuarà la relació. És a partir d’aquest moment que comença una història trepidant de tenebres i misteris que els duran a investigar el pitjor cas de les seves carreres professionals amb un final inimaginable…

Sempre he cregut que per escriure una novel·la com aquesta cal una ment brillant… i sense cap mena de dubte, en Franck Thillez la té. Gràcies a l’estil planer de la seva prosa, així com de les descripcions detallades que ens ofereix i d’una molt bona traducció d’en Jordi Boixadós, submergir-nos en la lectura no és que resulti fàcil, sinó que se’ns fa inevitable.

Si voleu saber-ne més, no dubteu en llegir-ne el primer capítol aquí. I afanyeu-vos, perquè d’aquí a uns dies us portaré Gataca, la següent novel·la d’aquest autor amb els mateixos protagonistes.  Què me’n dieu? Les comentem?

Títol: La Síndrome E.
Autor: Franck Thilliez
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica [Núm 918 ]
Pàgines: 512
ISBN: 978-84-6641-474-6
Preu: 21,00€

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

5 pensaments a “La Síndrome E, de Franck Thilliez

  1. Elisabeth Turu

    Montse, a mi m’ha encantat! I la següent no té preu… ara bé, t’has de preparar per la lectura, que és de les meves!

  2. Montserrat Brau

    Oh, “de les meves”… deixa’m-ho posar en quarentena perquè el teu comentari de Stoner va motivar que el meu marit se’l llegís i ara me’l va deixant per tot arreu perquè m’hi enganxi jo també. Així que, si m’ho permets, no només de sang i fetge viu l’Eli 🙂

  3. Elisabeth Turu

    Jajaja totalment d’acord Montse… dins d’aquesta expressió ‘de les meves’ em sembla que n’hi tenen cabudes moltes de novel·les… Però és cert que la novel·la negra hi té un lloc especial.
    Stoner és un molt bon llibre, ja m’ho diràs, ja…

  4. Aracel-li Riera

    I què em dius de la continuació?? A França te publicades al menys tres més:

    Fractures
    Vertige
    Atom [ka]

    No sé el que trigarem a tenir-les traduïdes. Alguna data????

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.