Bon temps, sol, platja i… Dry Martinis a Palamós

L’Ester Pujol, que ja ens va parlar d’Un dia (vegeu L’editora de Columna…) ens comenta L’home dels pijames de seda, una novel·la que ens descobreix els tres llargs estius que l’escriptor Truman Capote va passar a Palamós. Llegiu, llegiu…

Títol: L’home dels pijames de seda
Autor: Màrius Carol
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-664-1088-5
Preu: 19,95€

Durant tres llargs estius de principis dels anys 60, Truman Capote es va refugiar a la Costa Brava per escriure la seva obra cabdal, A sang freda.

Va viure a diferents cases, la primera situada a la platja de la Catifa, de Palamós; la segona al Comtat Sant Jordi, a Platja d’Aro; de nou una estada a la casa de Palamós; la tercera a la platja d’Es Monestrí, a Sant Antoni de Calonge; i la quarta a Cala Senià, de Palafrugell. La calma que va trobar a la Costa Brava, juntament amb el bon clima, el paisatge i el menjar el van convèncer per triar aquesta zona en lloc de la Costa Blava o la Riviera italiana. Se saben poques coses del seu pas per Catalunya; sabem que va passar pràcticament inadvertit per als seus coetanis, per bé que resultava un personatge curiós, vestit de manera extravagant, acompanyat pel seu company Jack Dunphy i el seu caniche cec.

L’home dels pijames de seda és el relat de l’escapada creativa a Europa d’un personatge central de les festes del Nova York de l’època, amic i confident de Marilyn Monroe, Lee Radziwill –germana de Jacqueline Kennedy, i tantes altres figures del moment. Un llibre evocador, en què Màrius Carol ens convida a imaginar-nos Capote, assegut a la seva casa de la Catifa, després d’uns quants martinis, escrivint a altes hores de la matinada, i remugant per la fressa que feien els pescadors que sortien del port a començar la jornada.

Us vull recomanar aquest llibre, obra del periodista Màrius Carol i que va merèixer els premis Prudenci Bertrana de Novel.la i el M. Àngels Anglada. La millor lectura per llegir a l’estiu, sota el parasol, sentint olor de mar i sal i amb un bon dry martini!

Us deixem amb un parell d’articles molt interessants, un a La Vanguardia i l’altre a El País.

Share

5 pensaments a “Bon temps, sol, platja i… Dry Martinis a Palamós

  1. Marta

    Jo em considero una gran seguidora de l’obra de Truman Capote! El vaig descobrir no fa massa, gràcies a A sang freda, i em va fascinar. A partir d’aquell moment vaig quedar atrapada a l’univers Capote. No coneixia aquesta novel·la de Màrius Carol, però sabia de l’existència de Capote per la Costa Brava. De ben segur que serà interessant descobrir més particularitats de l’escriptor i, a més, amb l’estil de Carol! Queda apuntat a la llista de llibres pendents per llegir!

  2. Ester Pujol

    Aquest estiu a Palamós han començat una Ruta Literària Truman Capote, que surt del Museu de la Pesca, passa per diferents llocs del poble i acaba amb un Dry Martini al Ruark Bar. Em consta que ha estat un èxit; es fa amb un guia i segons el dia de la setmana en diferents idiomes. Un motiu més per llegir aquest llibre, si encara no ho heu fet. Així allargareu una mica més l’estiu…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.