Divergent

Títol: Divergent
Autor: Veronica Roth
Pàgines: 416
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L’illa del Temps
ISBN: 978-84-9932-519-4
Preu: 18,95€

L’Alfons se’ns estrena a Nosaltresllegim amb Divergent, un fenomen literari a Estats Units sorgit de la ment d’una noia de 22 anys que ja té la segona part de la saga en marxa i la primera amb els drets per fer-ne la pel·lícula venuts… Déu n’hi doret!

Nosaltres us avisem…  i qui ressenya per primera vegada és l’Alfons:

Divergent, de Veronica Roth, és la història del procés de maduresa d’una noia de setze anys que s’anomena Beatrice. La Beatrice viu a un Chicago distòpic que està dividit en 5 faccions: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Cadascuna d’aquestes faccions valora una qualitat humana per sobre de qualsevol altra.

Als setze anys, els joves han de prendre una decisió transcendental per a les seves vides: escollir quina és la facció a la qual volen pertànyer. Aquí entra l’element clau de la història de la Beatrice que, evidentment, no desvetllarem.

Malgrat us pugui semblar una història senzilla un cop llegit aquest brevíssim resum, Divergent ens descobreix una autora que, amb tant sols 22 anys, no només té un coneixement profund de les virtuts i els defectes de l’ésser humà, i de les dificultats de la integració durant l’adolescència, sinó que també sap narrar-les magistralment.

A més d’aquests coneixements de l’autora, Divergent té altres punts al seu favor. El primer és la seva escriptura addictiva: és difícil desempallegar-se del llibre un cop està obert. El segon és la magnífica descripció dels escenaris on s’hi desenvolupa l’acció. I l’últim és l’adequació de la història a una franja extensa del jovent.

Veronica Roth ha escrit una novel·la que pot ser tan trepidant com la vida de qualsevol jove d’avui en dia.

Per cert, si voleu estar al cas de tot el que gira entorn d’aquest fenomen literari, i en català, no deixeu de fer un m’agrada al Facebook de Divergent: http://www.facebook.com/DivergentEstrellaPolar

Share

2 pensaments a “Divergent

  1. Arnau Soler

    Gracies per la informacio, ja m’el he llegit, ara vaig cap a insurgent, i despres cap a la película!!

    Al 2014…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.