El secret de Picasso

Títol: El secret de Picasso
Autor: Francesc Miralles
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits
Pàgines: 280
ISBN: 978-84-2976-762-9
Preu: 18,50 €

L’F.X ens comenta El secret de Picasso.

L’any passat vaig sentir a la ràdio que parlaven del llibre L’última resposta d’Àlex Rovira i Francesc Miralles. Com que és un llibre que parlava d’una revelació perduda d’Albert Einstein em va picar la curiositat. El vaig llegir i em va agradar força.

En veure que aquest El secret de Picasso compartia un dels autors amb L’última resposta (vegeu Una barreja entre…) vaig demanar llegir-lo, i no em va decebre gens!

No he llegit cap dels altres dos llibres del mateix autor i protagonista, El Quart Reich i La Profecia 2013 (però tard o d’hora cauran), però això no en dificulta la lectura. El protagonista de tots tres llibres és en Leo Vidal, un periodista americà que viu a Catalunya, descobrint tot de secrets com Indiana Jones. La gràcia d’aquests secrets és que són d’aquí, de casa nostra, i no maies o orientals!

A El secret de Picasso el periodista segueix la pista d’un quadre perdut de Picasso a Horta de Sant Joan, on el pintor va passar dues temporades durant la seva joventut. El fet d’haver-me passejat jo mateix pels diferents emplaçaments de la novel·la m’ha fet gaudir-la d’una manera especial.

Com a lector de còmics que sóc, també m’ha fet gràcia retrobar-me amb un personatge (que no desvetllaré) que també sortia a L’última resposta, com a convidat (o no) especial, com quan l’Spider-man visita els X-Men per una aventura conjunta.

En fi, una lectura molt recomanable, que entra molt bé, flueix ràpidament (els trajectes Granollers-Barcelona en tren es converteixen en un “ja hem arribat?”) i amb la qual aprens més coses d’un dels artistes que va trencar motlles en l’art del segle XX i que continua sent modern a hores d’ara.

Share

Un pensament a “El secret de Picasso

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.