Escollida pels déus

Títol : Escollida pels déus
Autor: Maria Carme Roca
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 472
Preu: 21,50€
ISBN: 978-84-6641-313-8

Vaig acabar de llegir Escollida pels déus de Maria Carme Roca amb un somriure als llavis. Va ser una d’aquelles lectures delicioses, en què les hores s’escolen mentre passes pàgines sense aixecar la vista ni un moment.

La història és bonica, i a la vegada interessant, ja que la ficció va acompanyada d’una infinitat de detalls reals de la vida quotidiana dels personatges, el resultat dels quals és un retrat força acurat de costums culturals (festivitats, de culte als déus), de tota mena d’objectes relacionats tant amb el món que envolta els personatges femenins, molt lligat a la llar (mobiliari, estris de cuina, etc.), amb la bellesa i el culte al cos (indumentària: calçat, túniques, cosmètics, bijuteria); com amb el món que envolta els personatges masculins, més lligat a la vida social i comercial (a l’àgora), i a la guerra.

L’autora ha tingut una cura especial a mostrar els personatges en el seu món real, el qual presenta al lector amb un detall admirable, i ho fa en la majoria dels casos respectant la nomenclatura original grega de les paraules, acompanyada d’una descripció per situar el lector.

Aquesta voluntat posa en evidència la tasca de documentació de Maria Carme Riera, que s’ha esforçat a crear una història de ficció amb un rerefons històric realista. Per tot això, aquest llibre és una cita inexcusable per als amants d’aquesta època i per a tots aquells que vulguin ser fascinats per una història captivadora amb un bon rerefons històric.

Share

2 pensaments a “Escollida pels déus

  1. Jordi

    Un bon llibre.
    Fins i tot quan el vaig acabar, vaig visitar Ullastret i Empúries per recordar alguns passatges del llibre, aprofitant que em queden bastant a la vora, hehehe.

  2. Montserrat Brau

    La Laia em va dir un dia “Montse, m’estic llegint un llibre boníssim” i li brillaven els ulls. Crec que va tenir aquella sensació tan gratificant de quan un agafa una novel·la de la qual no n’espera res especial i es topa amb una alegria per a qualsevol lector àvid de bons llibres. Gràcies, Laia, per fer un comentari que brilla com els teus ulls aquell dia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.