L’enginy, de Gerard Guix

Títol: L’enginy
Autor: Gerard Guix
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L’Illa del Temps
Pàgines: 384
ISBN: 978-84-9932-651-1
Preu: 14,96€

ALERTA D’SPOILERS ALS LECTORS D’EL PRODIGI!!!

Nosaltres, l’Ivan s’ha llegit L’enginy, la segona part de la saga El Prodigi, i ens el ressenya a continuació.

Postapocalipsi nostrada! I de la bona!

L’enginy, de Gerard Guix, és el segon llibre de la saga que va iniciar El prodigi. En aquest llibre, el protagonista -l’Àxel- ja s’ha transformat en “El Prodigi” i ja ha tingut el primer enfrontament amb el seu enemic: l’Odin.

El marc de la batalla és una Barcelona destruïda, deserta, postapocalíptica i plena de cadàvers. De fet, aquests cadàvers que estan estesos per Les Rambles es converteixen en l’exèrcit de zombies que comanda l’Àxel. Els seu exèrcit rival són la resta de persones de la ciutat comtal que l’Odin ha convertit en homes llop.

En aquest llibre vivim una calma tensa, ja que els licantrops només es transformen quan es fa de nit, però mentrestant l’Odin s’ha de preocupar de contenir-los fins a la següent transformació en homes llop. A més, ha d’aconseguir un objecte que li permetrà decantar la balança a favor seu: una maleta aparentment inofensiva que està en poder d’un home desconegut.

La feina que haurà de fer l’Àxel durant gran part del llibre és establir aliances per poder lluitar contra Odin, però en el fons el que més el preocupa (o si més no, l’ocupa) és la transformació que va viure a la primera entrega de la saga.

L’enginy aclareix bastants dubtes i forats que es plantejava El prodigi i deixa la porta oberta a continuar llegint, i amb ganes, la tercera part d’aquesta saga que ha ideat en Gerard Guix amb Barcelona com a escenari.

El fet que hi hagi un exèrcit de zombies a la Diagonal, o que la gent s’aixequi d’on no s’ha d’aixecar al Cementiri de Montjuïc, o que l’Odin tingui el quarter general a la Torre de Collserola fa que aquest llibre sigui, com a mínim, d’allò més nostrat.

No cal anar a Estats Units (que és on sempre passa tot, pobrets!) per llegir històries de zombies com els de Walking Dead. Que no és bonic el carrer de Sant Pere Més Alt?

Si voleu seguir totes les novetats sobre la saga El Prodigi, aquí en teniu la pàgina de Facebook: http://www.facebook.com/elprodigi

Share

3 pensaments a “L’enginy, de Gerard Guix

  1. Montserrat Brau

    Ivan, et confesso que no t’he llegit. Quan vaig veure que teníem L’Enginy per publicar vaig pensar “aparta de mi aquest calze”, perquè jo he llegit El Prodigi i no em deixaré perdre res de la segona part! Per als qui no hagueu començat encara, demaneu-vos els dos aquest pont de desembre i segur que us agradarà doblement!

  2. Ruben

    Jo també vaig llegir el Prodigi i em va agradar molt i quan vaig veure que ja estava l’Enginy ja el vaig comprar de seguida i m’ha agradat. Ara espero el desenllaç d’aquesta trilogia interesant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.