Solar

Títol: Solar
Autora: Ian McEwan
Editorial: Empúries
Col·lecció: Anagrama
Pàgines: 336
ISBN: 978-84-9787-688-9
PVP: 19,50€

L’F.X s’ha llegit Solar, d’Ian McEwan, i ens el ressenya pel Nosaltresllegim:

El llibre ens explica la vida de Michael Beard, un premi Nobel de Física. Fent servir els seus coneixements (i altres ajudes) desenvolupa una tecnologia per aprofitar l’energia del Sol per frenar el canvi climàtic.

Però això és només una part de la novel·la. L’altra part la formen les infidelitats del científic amb la seva ¿cinquena dona?, les d’ella amb ell, les petites mesquineses dels personatges, un viatge a l’Àrtic i, fins i tot, un mort!

Dividida en tres espais temporals (2000, 2005 i 2009) veiem l’evolució de la trama científica i “tomatil”, sense saber per on et sortirà el personatge, genial i patètic alhora.

El llibre enganxa, tot i no ser de fàcil lectura, i passa de tenir moments molt divertits a d’altres d’una gravetat descomunal.

També aconsegueix un efecte molt curiós: que et puguis arribar a identificar amb el Dr. Beard, tot un Nobel, sentint-te genial… i patètic.

Aquí podreu trobar el primer capítol en pdf.

Share

2 pensaments a “Solar

  1. Montserrat Brau

    FX, no m’esperava d’un lector seriós com tu un comentari tan desenfadat! M’has fet riure molt i fins i tot m’has fet venir ganes de llegir-me un llibre que en el qual no hi havia reparat massa… Moltes gràcies per comentari de divendres inoblidable!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.