Headhunters, de Jo Nesbø

@Ed_Proa @Grup62

Oslo en negre i marró.

Un caçador de talents sense problemes d’autoestima (llevat de l’estatura, que troba escassa) té una dona preciosa (que li passa un pam), galerista i amb gustos molt cars, i ell s’empesca un enginyós i complicat sistema per fer-se amb uns importants ingressos suplementaris.

Les coses evolucionen de manera imprevista i deriven cap a una sèrie trepidant i delirant de situacions delictives i escatològiques. Seguint el protagonista anirem de l’exclusiva agència de recerca de talents i la sofisticada galeria d’art de la seva esposa, a la cabana perduda al més perdut dels indrets de la Noruega profunda on una comuna -en el sentit antic, no el hippy- jugarà un paper important. Viatjarem en cotxes de superluxe, en excavadores matagossos, en camions-tràiler. Serem testimonis d’estrangulaments, de sarbatanes amb curare, de cotxes de policia estimbats, de policies bessons que fan d’airbag i que són esventrats amb tisoretes de les ungles. També assistirem a martingales amb originals i còpies de pintures de Munch i Rubens. I em deixo moltes coses…

Una característica d’aquesta novel·la és la capacitat de sorprendre el lector contínuament i, per tant, cal no explicitar gran cosa en comentar-la per no aixafar la guitarra al futur lector.

Fa pensar en el millor Hitchcock. Aquell que quan s’acaba el film ets conscient que t’ha fet anar per on ha volgut però que li ho perdones perquè l’execució ha estat perfecta. Però també té tocs de Tarantino i, no pocs, de Tintín.

Així com hi ha llibres en els quals predomina la impressió de que l’autor hi deixa part de sí mateix i de la seva vida, n’hi ha d’altres, com aquest, on el novel·lista es complau a jugar amb el lector com si fos un incaut client d’un triler de la Rambla. Per fer això i mantenir l’interès fins a la darrera plana se n’ha de saber molt. I Jo Nesbø en sap molt i molt.

Novel·la negra (amb tocs marró) de la bona. Emporteu-vos-la a la platja, a la muntanya, a la feina o al porxo… i en acabat, deixeu-la a algú però no n’expliqueu els detalls.

Títol: Headhunters
Autor: Jo Nesbø
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 248
ISBN: 978-84-7588-299-4
Preu: 18,00€

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

Un pensament a “Headhunters, de Jo Nesbø

  1. Montserrat Brau

    Lluís-Emili, vaig veure la pel·li i quan vaig sortir del cinema a casa vam anar a comprar el llibre… Tot i saber-ne el final d’entrada, conec qui se l’ha llegit amb la mateixa avidesa de què parleu tu i la Lia. Gràcies per encomanar-nos el verí del delicte, jeje!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.