La honorable sociedad, de Dominique Manotti i DOA

@ElAlephEditores @Grup62

Caram, quina novel·la!! Si he de ser franca, reconec que abans no passi gaire temps tornaré a llegir aquesta La honorable sociedad de Dominique Manotti i DOA, perquè m’ha quedat la sensació de que alguna cosa se m’ha escapat.

En un pis fet pols de Paris es troben dos nois i una noia, ecologistes radicals que preparen en secret una operació que ha ser “la bomba”.

Un d’ells es un “hacker” que sap fer meravelles amb l’ordinador i aconsegueix introduir-se al portàtil de Benoît Soubise, empleat de la Comissió de l’Energia Atòmica.

El que passa és que tenen la mala fortuna de veure en directe l’assassinat d’en Soubise a través de la webcam piratejada. Aquest no era el tracte. Ara són conscients de que la seva integritat física penja d’un fil.

A partir d’aquí cadascun d’ells tira cap on pot per amagar-se, i la brutícia del poder i de la política comença a sortir a la superfície.

Es la novel·la negra amb gent més amargada i més dolenta que he llegit mai.

El perfil dels policies que porten el cas és sensacional. M’encanta com parlen, com es comuniquen, com poden ser tan breus i tan explícits alhora. Ningú no diu ni una paraula de més, i encara menys si ha de ser amable.

És bo. Molt bo… però li he trobat una pega, que és que hi surten massa personatges.

A l’estar escrit a quatre mans, sembla com si cada autor hagués tirat pel dret sense fer comptes en aquest sentit, i la veritat és que arriba un moment en el qual perds el nord.

Per això dic que no trigaré a rellegir-lo, per veure si les meves pròpies investigacions anaven ben dirigides o definitivament he perdut el cas.

Títol: La honorable sociedad
Autor: Dominique Manotti i DOA
Premis: Grand Prix de Littérature Policière 2011
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y clásicos
Pàgines: 352
ISBN: 978-84-1532-531-4
Preu: 21,90€

Share

Un pensament a “La honorable sociedad, de Dominique Manotti i DOA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.