El cant del cucut, de Robert Galbraith (o J.K. Rowling)

elcantdelcucut

@Ed_Proa @Grup62

Que bé que m’ho he passat llegint El cant del cucut! Abans d’aquesta m’havia llegit una novel·la força espessa i tenia ganes d’alguna cosa una mica més light, així que em vaig deixar abraçar per Robert Galbraith, el pseudònim de la Rowling -una senyora que en sap un niu, d’atrapar-nos entre les seves paraules per no deixar-nos-en marxar-, i la vaig endevinar!

En aquest cas, l’autora de Harry Potter i La vacant imprevista ens ha preparat una novel·la de detectius “de tall clàssic”, és a dir, sense investigadors amb un passat truculent, amants víctimes d’abusos sexuals ni res que entri en el llindar dels “dos rombos”. Ni un bri de novel·la sueca, vaja! Aquí la trama recau sobre en Cormoran Strike, un detectiu que passa per un moment econòmic i sentimental delicat, i la seva secretària/ajudant, Robin Ellacott, que apareix pel despatx perquè l’hi envia Temporary Solutions, una empresa de treball temporal. La vida d’aquest home deprimit per un cúmul de desgràcies i d’aquesta noia eufòrica pel seu recent prometatge canviarà a causa de l’aparició a l’oficina d’en John Bristow, el germà d’una jove i triomfant model anomenada Lula que acaba de morir; segons la premsa es tracta d’un suïcidi, segons el germà, d’un assassinat.

Les pistes es van succeïnt una rere l’altra, com quan juguem a fer un dòmino i, al final, tot casa. S’acaben les peces i queda una successió de punts sobre la taula que dóna un resultat inconfusible: uns guanyen i altres perden. Negre sobre blanc. I ens ho hem passat tan bé mentre anàvem pensant quina seria la propera jugada, esperant el kairós

-Sab què és el kairós?
(…)
-És grec – li va explicar-. Kairós– El demps kairós i vol dir -i d’algun racó del seu cervell xop d’alcohol va arrencar unes paraules d’una claredat sorprenent-, el moment revelador. El moment esbecial. El moment subrem.

De moment suprem n’hi ha i espero, francament, que en vinguin molts més properament! Els amants de les sèries tipus Sherlock ja m’ho sabreu dir!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: El cant del cucut
Autor: Robert Galbraith (J.K. Rowling)
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 560
ISBN: 978-84-7588-451-6
Preu: 19,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.