Montecristo, de Marc Pastor

@labutxaca @grup62 @DoctorMoriarty #Montecristo

Hi ha moltes novel·les, pel·lícules i còmics ambientats en la Segona Guerra Mundial. La triogia d’Indiana Jones, Els dotze del patíbul, Els canons de Navarone, La gran evasió, les primeres aventures del Capità Amèrica, Valquíria, La llista de Schindler, Salvar al soldat Ryan, Maleïts bastards… Aquests són uns quants exemples d’històries situades en el marc històric del conflicte que va estendre l’horror per tot el món, especialment per Europa. L’exèrcit nazi ha estat el gran adversari de molts personatges, utilitzant uns símbols que han estat i encara són sinònim de maldat.

El Montecristo de Marc Pastor és una novel·la que també està emmarcada dins d’aquest entorn, com les obres que he mencionat abans. Explica una història d’aventures, espies i armes secretes, amb tots els ingredients per ser una pel·lícula d’Indiana Jones… d’un Indiana Jones català!

El protagonista, Andreu Corvo, antic mestre d’escola a Barcelona, fuig del camp de concentració de Mauthausen, amb quatre companys republicans espanyols més. El seu objectiu és aconseguir una relíquia que pugui ajudar els aliats a guanyar la guerra, i posar fi a la tirania de Hitler: l’espasa de Carlemany.

Amb paral·lelismes evidents amb el Comte de Montecristo d’Alexandre Dumas (de qui hereda el nom), la novel·la es llegeix en un sospir, fent-nos patir amb els personatges, desitjant que assoleixin els objectius que es van marcant. El ritme i les sorpreses no decauen, portant els personatges a situacions cada vegada més enrevessades i amb resultat incert. Una autèntica muntanya russa d’aventures, que pot agradar a tothom!

Entre Nosaltres? Llegiu-lo!

Títol: Montecristo
Autor: Marc Pastor
Editorial: labutxaca
Col·lecció: LB
Pàgines: 352
ISBN: 978-84-9930-707-7
Preu: 12,95€

Share

Un pensament a “Montecristo, de Marc Pastor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.