Billie, d’Anna Gavalda

Billie

@Ed_62 @Grup62

La Billie és una noia solitària -conflictiva també- que viu en una caravana envoltada d’escombraries. Abandonada per la seva mare i amb un pare i una madrastra que no demostren gaire interès per la seva filla. Amb aquest panorama per endavant, la Billie coneix en Franck a l’escola, obligats per la seva mestra a participar en l’obra de teatre Amb l’amor no s’hi juga d’Alfred de Musset en la que interpreten la Camille i en Perdican.

La vida del Franck tampoc és cap meravella, tot i ser completament diferent a la que viu la Billie. En Franck forma part d’una família ben estructurada, que viu en una casa normal, en un barri normal i sense dificultats econòmiques. No obstant, en Franck necessita la Billie tant com la Billie necessita en Franck, i és aquesta necessitat el que farà d’aquesta parella d’adolescents els millors amics que mai podrien arribar a ser.

Billie, d’, és una història sobre l’amistat però principalment sobre l’amor. Però no un amor ensucrat (llegiu la novel·la i entendreu perquè ho dic), sinó un amor autèntic on no hi ha interessos més que la tranquil·litat, el goig, la satisfacció de saber que l’altre està bé i que la presència d’un és motiu per a l’estabilitat, la felicitat i l’equilibri de l’altre. Tot i això, Billie és una novel·la dura, en gran part, pels seus personatges als quals els ha tocat viure una vida difícil, d’on no se’n podrien sortir si no fos per la presència dels seus respectius antagonistes.

Anna Gavalda torna a publicar després d’A gust amb la vida (2009) repetint l’estil de Junts i prou (2004) que el 2007 va ser adaptada al cinema per Claude Berri i interpretada per l’Audrey Tatou en el paper protagonista femení. I Nosaltres, que torni a publicar és una cosa que s’ha de celebrar!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Billie
Autor: Anna Gavalda
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Pàgines: 204
ISBN: 978-84-297-7275-3
Preu: 16,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.