Enamorats, d’Alfred Hayes

enamoratsalfredhayesLa història que ens trobem a l’Enamorats de l’ segurament us sonarà. En un bar de Nova York, un home explica a una dona desconeguda una història d’amor, la seva pròpia història.

Explica amb un llarg monòleg com va conèixer una dona, divorciada i mare d’una nena, amb qui va iniciar una relació, en la qual ell, pel que creu no hi posa tot el cor. Diu que no s’enamora, que no ho fa mai, i que aquest cop tampoc… però a mida que va avançant amb la història veurem que ni ell mateix està segur que això no sigui veritat. Perquè un bon dia, en una festa, la dona coneix un altre home que li fa una proposta especial, li ofereix una bona quantitat de diners per passar una nit amb ella.

Us sona? I direu, això és com la peli aquella de la Demi Moore i el Robert Redford… Doncs sí, però fins a cert punt. S’hi assembla en la proposta: l’home ric i la noia desvalguda que es veu obligada a prendre una decisió per necessitats econòmiques. Però ja està, res més enllà. A partir d’aquí, qualsevol semblança amb l’obra de Hayes és pura coincidència, que dirien. A més, aquest llibre que publica aquí i ara Edicions 62 va ser escrit el 1953…

Enamorats és, com deia al principi, una història d’amor, o de desamor, segons es miri, o més aviat, sobre l’amor o sobre les diferents maneres de viure una relació entre dues persones, sobre el que fa que dues persones vulguin viure juntes, o formar una família. O al revés: el que fa que es trenqui aquesta voluntat.

No us puc dir massa més perquè és una novel·la curta però intensa, però per sobre de tot, ben parida. Sobretot si us agraden aquelles històries que parlen del dia a dia, dels dubtes que la vida ens planteja i de com els podem afrontar.

A Hayes l’han qualificat com l’expert en cors trencats perquè sap com pocs autors fer radiografies precises de les relacions amoroses. A part d’Enamorats, reprèn el tema a The End of Me (Mi perdición) amb Nova York altra vegada com a escenari i My face for the world to see (Que el mundo me conozca). És autor de set novel·les i va col·laborar com a guionista amb Vittorio de Sicca i Roberto Rossellini, entre d’altres. No està malament, oi?

Aquí teniu els primers capítols en pdf.

Títol: Enamorats
Autor: Alfred Hayes
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Albert Torrescasana Flotats
Pàgines: 144
ISBN: 978-84-297-7324-8
Preu: 16€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.