Matar el meu pare, de Carina Bergfeldt

matarelmeupare

@ColumnaEdicions @Grup62

El gènere de novel·la negra és dels meus preferits, sobretot perquè són amb diferència els que més m’absorbeixen quan llegeixo. Jo, d’un llibre, espero que m’enganxi. Fins i tot em pot no acabar de convèncer el llibre en sí, però si m’enganxa el deixo com a un bon llibre i com a un llibre que puc recomanar.

En el cas de Matar el meu pare, de , ens trobem davant d’un llibre d’això que s’ha anomenat “novel·la negra nòrdica” però que fuig una mica de la truculència que tenen alguns dels seus companys d’estil. No hi ha la quantitat de sang, fred i neu que pot haver-hi amb Asa Larsson, Stieg Larsson o Jo Nesbø, però sens dubte que el podem posar al mateix prestatge, i sobretot al prestatge de llibres negres que enganxen.

En aquest llibre, ens trobem tres dones i un cadàver en un llac. Des d’aquest punt de partida anem veient com aquestes tres dones, dues periodistes de successos i una policia, van intentant descobrir l’autor del crim.

M’ha agradat, com a exercici d’estil, i sobretot perquè és el que més m’ha enganxat, el fet de saber que una d’aquestes tres dones té la intenció de complir el títol del llibre, matar el seu pare, però la gràcia rau en què no sabrem fins al desenllaç d’aquesta història de Carina Bergfeldt quina d’elles és. I us ho asseguro: el pare és per matar-lo!

Es nota que Bergfeld és periodista perquè sempre posa a les dues dones que es dediquen al mateix que ella un lleuger avantatge en la investigació del crim. Aquest és un llibre de lectura trepidant amb una cosa que també m’ha agradat força: l’humor. Tot el procés que anem llegint de la desconeguda perpetradora del parricidi és molt divertit! Per acabar matant el pare, primer cal entrenar-se matant un porc! Si necessiteu idees…

Nosaltres, si aquestes festes voleu quedar bé amb algú que sigui fan del gènere, amb Matar el meu pare quedareu molt bé!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Matar el meu pare
Autor: Carina Bergfeldt
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 478
ISBN: 978-84-664-1791-4
Preu: 18,50€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.