Un dinar un dia qualsevol, de Ferran Torrent

undinarundiaqualsevolEn Ferran Torrent és un mestre a l’hora de treure els draps bruts de la Comunitat Valenciana. No és el primer cop que escriu sobre les corrupteles llevantines i aquest llibre no és una excepció.

En aquest cas, la història va d’un periodista a qui han acomiadat de la redacció del diari on treballava, però donant-li permís per fer de freelance. En Marc Sendra es un paio legal, un pencaire que vol viure de la seva feina i del seu sou i que, a més, és capaç de fer-ho sense que li caiguin els anells.

Un ocellet, que es diu Albert “el Negociador”, li piula que han trobat el cadàver d’un menor magrebí a un abocador. El cadàver està sencer cosa que vol dir que el tractament de residus no es fa ben bé com tocaria, oi?

En Marc ha de tirar mà d’una sèrie de personatges que oscil·len entre la delinqüència i l’extravagància, com el Llargo, que té una casa de joc i fa veure que és un empresari respectable, el Messié, xoriço professional amb maneres afrancesades, el Mític Regino, que falsifica Sorolles com aquell que res i que després és capaç de vendre la falsificació a la policia, i el pare Rafel, un home bo que necessita molts calés per poder donar de menjar a tots els sense sostre que té acollits.

La veritat és que la primera idea d’en Marc és escriure un reportatge sobre el tema de moda que no és altre que la crisi del València F.C. amb la venda dels terrenys de Mestalla, però entre el noi de l’abocador i una cosa i l’altra, sembla que no tot és tan fàcil com podia semblar… Al contrari! Aquí hi ha marro per donar i vendre.

Fans d’en Torrent, prepareu-vos per passar una bona estona. Visca les falles!!

Aquí teniu els primers capítols en pdf.

Títol: Un dinar un dia qualsevol
Autor:
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-664-1938-3
Preu: 20,50€

Share

Un pensament a “Un dinar un dia qualsevol, de Ferran Torrent

  1. Jordi Príncep

    Són un gran seguidor de l’obra d’en Ferran Torrent i el teu comentari m’ha fet venir encara més ganes de llegir el seu darrer llibre que les ja tenia. El tinc demanat per al meu sant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.