La dona immòbil, de Joan Barril

ladonaimmobil

He volgut trencar els vincles de la dependència i, en canvi, m’he trobat enmig d’una tempesta. És aquesta vivència que altres com jo n’hi diuen simplement aventura. Hauria estat feliç potser només pregant. (…) Però no va ser així. Hauria pogut ser una mare de família en braços d’un atleta, però em va fer por i em vaig perdre la possibilitat d’agradar-me mirant-me en els seus ulls.

A les nits encara trobo a faltar el “Cafè de la República”. Aquell moment de pausa, de reflexions calmades, de la celebració tranquil·la, apassionada i, alhora, del goig de viure. Aquella veu del Barril escapant-se per la ràdio. Acompanyada de músiques repetides cada nit i que ja per sempre em quedaran associades a la sensació de les tantes nits de calma a casa tancant a poc a poc el dia.

És per això que vaig voler llegir aquesta novel·la. I he gaudit molt. Perquè entre les seves pàgines he tornat a trobar-me aquell desig de calma i reflexió. Perquè he pogut tornar a tenir l’oportunitat d’allunyar-me de les presses i de la informació que ens satura la mirada i el cervell. Perquè hi he trobat molts bons pensaments. Perquè és un molt bon llibre.

Però no és necessari que us agradés la manera de fer del Barril periodista o locutor per a què us agradi La dona immòbil. La senzillesa, la cura i la delicadesa del com està escrita i desenvolupada fan d’ella un petit tresor literari. D’aquells que no abunden.

En la història hi sentim fins a sis veus. Veus que amaguen secrets, que desvetllen sensacions i pors. Veus que van descobrint-nos el fil que les uneix a totes elles. Tenint com a punt central l’Helena.

És una història de records, de desitjos, de plaers, de relacions amagades i no amagades. De converses, de recerques personals, de trobades i retrobaments.

La nit abans de cap d’any, un fatal accident desmunta la idea de vida que els protagonistes d’aquesta història havien previst. La de tots.

¿Però aquest accident els desmunta la projecció de vida per a portar-la a la destrucció total o bé ho fa per a reconstruir-la des d’una altra perspectiva?

Llegiu-la i ja m’ho direu!

Aquí teniu els primers capítols en pdf.

Títol: La dona immòbil
Autor:
Editorial: Grup 62
Col·lecció: El Balancí
Pàgines: 192
ISBN: 978-84-297-7429-0
Preu: 19,50€

Share

Un pensament a “La dona immòbil, de Joan Barril

  1. Josep Maria Aloy

    Un bonic comentari!
    “La dona immòbil” és una gran novel·la i un regal que ens va deixar l’estimat Joan Barril.
    Quan ell va morir vaig publicar una comentari al meu blog sobre una altra de les seves novel.les: “Tots els ports es diuen Helena”, comentari que podeu llegir a:
    http://mascarodeproa.blogspot.com.es/2015/01/joan-barril-va-deixar-una-novella.html
    Jo també trobo a faltar “El cafè de la república”. Per això, llegir la seva obra és perpetuar el seu record!

    Josep Maria Aloy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.