El caçador de bruixes, de David Martí

elcacadordebruixesdavidmartiEn David Martí reprèn el tema de les bruixes com ja va fer temps enrere amb Les Bruixes d’Arnes.

En aquest cas, la història es centra en l’abominable figura d’en Joan Malet. En Malet, de ben petit, assisteix a l’espectacle de veure com pengen a son pare de la forca per assassí. El nano, que ja promet, no pot evitar somriure i alegrar-se quan veu a son pare mort. El cas és que en Joan Malet es queda orfe sent pràcticament un infant. Al principi la gent del poble mira d’ajudar-lo, donar-li una mica de menjar… en fi, no abandonar-lo a la seva sort. Però mica en mica tothom es va apartant d’aquell noi tan estrany, sinistre, gandul, desagraït,… En fi, una perla.

La fortuna o bé el destí volen que en Joan Malet suplanti la personalitat d’un nouvingut al poble. Li roba la identitat, els records i ja posats, també la feina. I així va fent amb la seva astúcia, els seus enganys i la seva innata destresa per fer el mal per allà on passa. Fins que troba una dona de qui s’enamora.

Aquí es on comença la seva obsessió per la bruixeria i sobretot per les dones que la practiquen.

Ell mateix s’anomena mestre Malet i es creu fermament convençut d’estar triat per Déu per fer neteja de les maldats d’aquestes dones. La seva obsessió i la quantitat d’injustícies que arriba a cometre arriben fins a les orelles de la Santa Inquisició. Ja té nassos que la Inquisició hagi de posar ordre als desments d’aquest home i cridar-lo a l’ordre!

És un llibre que es llegeix com si fos gairebé un conte. De por, això sí! I que un cop més ens fa tremolar al pensar en els episodis que els va tocar viure a unes dones que només volien viure en llibertat.

Títol: El caçador de bruixes
Autor: David Martí Martínez
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-297-7489-4
Preu: 19,50€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.