25 anys de “Pedra de tartera”

Maria Barbal es va guanyar fa temps un lloc dins del món de les lletres catalanes amb obres com Càmfora o Mel i metzines, i un pedestal a Nosaltres llegim. En aquest bloc de lectura n’hem dit grans virtuts. La Montserrat va comentar La pressa del temps; “Aquest és un llibre com els vins del Priorat, que l’has d’obrir, deixar reposar, tenir-lo una estona en boca abans d’empassar-lo i trobar-hi els matisos… Un llibre de grandíssima expressió, complexitat i generositat d’emocions.” I com aquest, molts més (vegeu Temps sense…, He conegut…, Neva…)!

Enguany fa 25 que es va publicar Pedra de tartera, la primera novel·la de l’escriptora de Tremp, que s’ha convertit en un clàssic de la literatura catalana. Els 300.000 exemplars venuts acrediten la projecció del llibre, també fora de les nostres fronteres, ja que la traducció a l’alemany ha sobrepassat els 100.000 exemplars venuts des del març del 2007. Després de l’èxit de la traducció a l’alemany, s’acaba de publicar en anglès, i pròximament en italià.

A més, Pedra de Tartera s’adaptarà al teatre, per segona vegada, amb la primera coproducció duta a terme entre el Teatre Nacional de Catalunya i el Celler d’Espectacles amb actors lleidatans.

Des de Nosaltres llegim esperem que l’èxit de l’autora segueixi en augment, sense presses, és clar!

Us deixem un vídeo on Maria Barbal parla de Pedra de tartera.

Share

Un pensament a “25 anys de “Pedra de tartera”

  1. comunicadora

    Realment TV3 ha fet un reportatge molt xulo! Qui no ha llegit PEDRA DE TARTERA crec que ho voldrà fer després de veure’l!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.