Atenció: “el personatge de Judes m’ha seduït”

Eps, que aquesta frase la diu la Núria en plena Quaresma!! Això m’hauria d’amoïnar? Deixeu-me que em miri millor el seu correu… Bé, al final l’acaba amb un “m’ha agradat descobrir nosaltresllegim.cat”, o sigui que no sembla que el costat fosc l’estigui arrossegant sinó que, més aviat, ha caigut en la temptació de la literatura! Celebrem, doncs, que la vulgui compartir amb nosaltres!! Moltes gràcies, Núria!

Títol: El llegat de Judes
Autor: Joan Bruna i Francesc Miralles
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica [Núm 835 ]
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-6640-866-0
PVP: 21,50€

La primera novel·la escrita a quatre mans per Francesc Miralles i Joan Bruna, ”El Llegat de Judes” m’ha sorprès gratament.

Té tots el ingredients per haver-me proporcionat una bona lectura, que enganxa des de l’inici, amb una dona misteriosa, viatges per ciutats fascinants, detalls històrics, reflexions sobre el món financer i el millor de tot, una nova visió de la figura de Judes. Realment he començat la lectura i no he pogut parar.

La trama m’ha arrossegat a un salt al temps. Conjuga acció trepidant en ciutats emblemàtiques en el temps present, amb un salt al passat per recuperar El Llegat de Judes.

El personatge de Judes està molt ben desenvolupat, m’ha fascinat. Crec s’ha fet un bon treball de recerca històrica, i ens mostra una nova visió de qui al llarg del temps ha estat etiquetat com “l’etern traïdor a canvi de 30 monedes”. M’he sentit en la pell de Judes, amb tots els seus dubtes interns, servint a dos poders, sempre entre l’espasa i la paret.

Després de llegir el llibre em pregunto: ¿realment Judes va trair Jesús per diners? ¿Aquest fet por haver influït en la mala reputació històrica dels diners? ¿Qui era realment Maria Magdalena? ¿Quins poders ocults mouen els fils invisibles?

En resum, és un thriller magnífic, que a part d’entreteniment estic segura que proporcionarà un valor afegit únic per a cada lector, estic segura que cada lector ens quedarem enamorats de parts diferents de la història, segur que algú destacarà el misteri, l’emoció, d’altres el personatge de Judes i les dades històriques, d’altres les reflexions sobre els diners…

Joan Bruna i Francesc Miralles fan un tàndem perfecte, ningú diria que el llibre està escrit a quatre mans. Penso que aquest és el millor thriller, fins avui, d’en Francesc i que si es continua endinsant en aquest gènere, tan ben acompanyat, tindrem moltíssimes sorpreses literàries plenes d’emoció i de quelcom més…

Un animo a llegir la novel·la.

Espero que en Joan i Francesc ens regalin noves històries!!!

Núria Vargas

Si us ha agradat, no deixeu de llegir La profecia 2013, L’última resposta o El cinquè mag.

Per a tots els seguidors, i no tan seguidors, no us perdeu la pròxima presentació del llibre! I tampoc aquest magnífic tràiler d’El llegat de Judes!

Share

7 pensaments a “Atenció: “el personatge de Judes m’ha seduït”

 1. comunicadora

  A vegades et planteges perquè estàs treballant on treballes….jo sé perquè treballo amb llibres, perquè el Sr. que explicava històries em va ensenyar a estimar els llibres, i no puc ser més afortunada que treballar entre ells. En Francesc i en Joan han fet aquelles novel·les que es llegeixen ràpid, et fan passar una molt bona estona, i la pots recomanar pràcticament a tothom i difícilment falles. No us perdeu els enigmes i les curiositats que posen a prova l’agilitat del lector!

 2. Rosa Isern

  M’ agradat molt “El llegat de Judes”. Jo també tinc ara una altra visió o altres preguntes en els fets que fa
  més de dos mil anys que acompanyen la humanitat. No va ser l’avarícia, potser l’amor, potser el no saber
  decantar-se o definir-se només amb un sol poble.
  Qui va traïr a qui? perqué? Realment Judes és l’únic culpable, el més culpable…?
  Quatres mans que han treballat per portar-nos un llegat fantàstic. Gràcies.

 3. Joan Bruna

  Moltes gràcies Rosa pel teu comentari, i per les teves preguntes. La nostra visió de Judes, té per objectiu que ens plantegem qüestions com les que tu planteges. Sempre ha cridat la meva atenció, que l’única visió que tenim, siguin els evangelis coneguts, i que tots quatre facin servir les mateixes paraules. Crec fermament que les persones, mai són del tot bones, dolentes, avaricioses, etc, etc. Per això varem pintar un Judes més humà.
  Gracies

 4. Rosa Isern

  Quina grata sorpresa m’he pres quan he vist que en Joan Bruna em donava gràcies.
  Vull dir que ha estat un plaer per mi disfrutar d’una lectura tan especial, heu fet que
  hagi estat en dues epóques molt diferents i no he perdut el fil. Realment els sentiments
  son sempre els mateixos al llarg dels segles, peró, crec, que la visió que amplieu es genial.

  Felicitats per fer del vostre treball la nostra passió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.