La carretera

Títol: La carretera
Autor: Cormac McCarthy
Editorial: labutxaca
Col·lecció: labutxaca
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-9930-002-3
PVP: 7,95€

Després de Sant Jordi, seguim amb la lectura!

Avui us porto La carretera, un llibre que em van regalar i al tenir-lo entre les mans em va produir una doble sensació. Per un costat vaig pensar que es tractava d’una història massa fosca i no m’acabaria d’agradar; per un altre em vaig dir que era un Pulitzer! Ni més ni menys.

En donar-li una oportunitat, ja vaig veure que era un llibre diferent. Les paraules de cada pàgina et transporten al mateix context en què es desenvolupa la trama. Ben aviat acabes sent l’acompanyant de viatge del pare i del fill protagonistes d’aquesta gran obra.

Aquests, a qui l’autor no designa mai pel nom (fet que encara li atorga més misteri a tot plegat), viuen mil i una aventures en un marc que l’autor ens presenta com a apocalíptic. Pare i fill, després del que sembla haver estat un desastre nuclear que ha acabat amb la Terra, caminen per una carretera cap al sud, on esperen trobar un millor clima i una nova vida. Pel camí hauran d’escapar i amagar-se d’homes que no dubtaran en matar i fins i tot menjar-se qualsevol persona que es creui en el camí. Sense menjar, ni pertinences, ni gairebé identitat, l’aventura comença per a ells al mateix temps que comença per al lector.

Escrit de forma magistral, Cormac McCarthy ens ofereix una novel·la que et submergeix en una negror que et captiva. En una història que et fa voler saber més.

Esbrinar què ha passat i sobre tot voler saber on aniràs, t’incita a continuar el camí que comences en obrir la primera pàgina.

I si després de llegir la novel·la li voleu posar cara als protagonistes, no dubteu a veure la pel·lícula que no fa gaire s’ha estrenat. I així ens dieu què us sembla l’adaptació cinematogràfica d’aquest best-seller! Us deixo el tràiler!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.