La cuina de la meva mare… per a la meva sogra!

Títol: La cuina de la meva mare
Autor: Joan Roca
Editorial: labutxaca
Col·lecció: cuina
Pàgines: 264
ISBN: 978-84-9930-176-1
PVP: 10,95 €

Nosaltres que voleu convidar la família aquest Nadal i quedar com uns senyors, tinc la solució: La cuina de la meva mare, d’en Joan Roca!!! Bé, ara potser he parlat massa, però com que jo cada any per les dates prèvies al pont de la Puríssima em començo a atacar de nervis pensant allò de “què farem pel dinar de Nadal” he tingut una visió quasi-mística quan he passat per un aparador i he vist en Joan amb sa mare davant dels fogons!! Ah, i no pas uns fogons qualsevol, no!! Els del Celler de Can Roca!

Si hem de ser precisos (i nosaltres acostumem a ser-ho) no es tracta dels fogons del Celler, sinó dels de la fonda que tenen els pares just al costat de l’antic local del Celler (el que van inaugurar fa tot just tres anys ja no llinda amb l’altre). En Joan ens explica com hi pelava cebes o hi embolicava canelons mentre s’anava amarant de les virtuts de la cuina tradicional, aquella que – acompanyat dels seus dos germans-  ha aconseguit portar al capdavant de la cultura gastronòmica mundial amb un respecte immaculat per allò que n’és essencial.

M’agrada cuinar i, encara més, m’agrada menjar bé; és per aquesta raó que si pugués hi aniria cada setmana, al Celler… en saben tant i tant i tant!! Però com que estic pagant una hipoteca, m’he comprat el llibre i confio que la sogra, les cunyades, la tieta, la filla i totes les dones que vinguin  a casa aquest Nadal trobin en el plat alguna cosa que els faci pensar en la cuina de les seves, de mares: no trobeu que sempre és un moment màgic, el del record de la cuina de quan els peus no ens tocaven a terra, de la cadira estant?
Per als homes, em conformaré que parlin del Messi i no em diguin que a l’escudella li falta sal!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.