L’estrella… del diable

Títol: L’estrella del diable
Autor: Nesbo, Jo
Editorial: Proa
Col·lecció: A Tot Vent
Pàgines: 255
ISBN: 978-84-8256-944-4
PVP: 19,90€

Que en una novel·la et parlin d’un escenari que has trepitjat agrada força,  però que aquest escenari sigui el d’un crim, ja no fa tanta gràcia.

Oslo és  l’escenari  triat  per en Jo Nesbѳ, l’autor de L’estrella del Diable, novel·la que ja ens portava l’Alexandra no fa gaire (vegeu L’estrella…).

L’autor torna a adjudicar un cas a l’inspector de policia Harry Hole, cap de la unitat d’homicidis d’Oslo i protagonista d’aquesta i altres novel·les.  Ara però, l’inspector es troba en un moment delicat de la seva vida: acaba de separar-se de la Rakel, al cos l’estan a punt de fer fora i per si això fos poc, ha recaigut en l’alcoholisme.

Es tracta d’una sèrie d’assassinats comesos amb una increïble precisió on la primera víctima apareix amb un dit amputat i un diamant vermell en forma d’estrella de cinc puntes sota la parpella.

En Harry haurà de treballar al costat d’en Tom Waaler, que no li fa massa el pes. I per si tot això fos poc, es passa les nits en vetlla per culpa dels malsons.

A mi m’ha encantat. Et manté en tensió bona part de la novel·la i aquesta augmenta a mida que t’acostes al final. A més, els assassinats estan pensats de tal manera que pots fer les mínimes connexions, fet que et desperta encara més la curiositat.

Jo crec que afegiré a la meva llista de lectures pendents la resta de casos de l’inspector Harry Hole. I vosaltres què en penseu?

Share

6 pensaments a “L’estrella… del diable

 1. Alexandra

  Doncs ja saps que a mi em va agradar, però trobo que els escandinaus estan una mica previsibles, la veritat. He provat en John Conolly, amb Els homes de la dalla, i creu-me, m’ha semblat molt més addictiu.
  Tot i això, mil vegades Nesbo abans de Larsson (Stieg).
  Salut i ens llegim!

 2. Montserrat Brau

  Al final, quan ens proposin un viatge a Escandinàvia correrem a comparar-nos una armilla antibales!! Quants crims per metre quadrat i que poc ho semblava!! Gràcies per anar-nos-ho explicant, Alexandra i Eli!!!

 3. Elisabeth

  Alexandra, no em pots fer això! Vaig directa a buscar informació sobre ell, tot i que crec que és irlandès.
  Jo tinc entre mans una novel.la exquisita (per mi). Aviat us portaré noticies!!

 4. Elisabeth

  Montse, en realitat no, tot i que m’espero el que sigui d’aquesta novel·la. Per fi en podràs llegir una que no sigui ‘negre’. I aquesta, ja t’ho dic ara i per ara, que la recomano al 100%.
  Tocarà esperar a finals de setmana per saber quelcom més…

 5. Alexandra

  Ei, què tens entre mans? Socialitza el coneixement! Connolly és irlandès d’origen, però em sembla que està instal·lat a can ianquilàndia.
  En la meva línia estalviadora, estic mirant les biblioteques que tenen alguna cosa de Connolly i a la del costat de casa n’hi ha. Ja te’n parlaré!
  Per cert, algú té un Pa negre mort de fàstic i que vulgui cedir en préstec temporal? Meeeeeeeeerci….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.