On és el centre de la terra?

Títol: Viatge al centre de la terra
Autor: Melcior Comes
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-664-0870-7
Preu: 18,50€

L’entrada al centre de la terra es troba a la Sagrada Família. Així ho afirma el Dr. Andrada, il·lustre personatge de la novel·la Viatge al centre de la terra i pare del nostre protagonista, Andreu Andrada.

Quan vaig escoltar el títol d’aquest llibre, vaig pensar que es tractava d’alguna reedició de la famosa novel·la de l’escriptor francès Jules Verne, però en tenir-lo entre les mans em vaig adonar que l’autor era Melcior Comes, jove escriptor mallorquí que fa una descripció àcida de la societat intel·lectual catalana. Res a veure doncs, amb la novel·la publicada al 1864.

Andreu Andrada és un periodista que condueix un programa radiofònic, una tertúlia on diversos intel·lectuals critiquen la societat catalana i els seus dirigents. Divorciat, consumidor de cocaïna, del sexe indiscriminat i sense un rumb fix a la vida, el nostre protagonista contrasta amb el seu pare, un magnífic personatge d’avançada edat amb nombrosos títols acadèmics sota el braç i pendent de rebre el Premi d’Honor de les lletres catalanes.
Al començar a llegir el llibre, qualsevol podria dir que es tracta de personatges antagonistes, però a mida que avança el llibre, potser ens adonem de que realment, no és així…

Escrita amb un estil que m’ha sorprès, Melcior Comes ens relata, amb tot luxe de detalls i unes descripcions molt encertades, la vida d’una persona que pretén trobar quelcom que li faci dur una vida diferent.
Viatge al centre de la terra no només és el títol d’aquest llibre, sinó un preludi del que serà un final sorprenent. L’autor aconsegueix donar-li un gir impressionant a la trama, fent que els sentiments del lector vers el personatge siguin completament diferents a mida que va passant pàgines.

A mi, personalment, m’ha encantat la intriga que se li atorga a l’afirmació del Dr. Andrada. No he pogut deixar de pensar durant tota la novel·la en si realment dins la nostra Sagrada Família hi podem trobar l’entrada al centre de la terra. Per sort, al final ho he descobert.
I tu, et penses quedar sense saber-ho?

Share

3 pensaments a “On és el centre de la terra?

  1. Sílvia

    Després de llegir la teva entrada m’han entrat moltíssimes ganes d’esbrinar què passa amb aquesta entrada al centre de la Terra situat a la meravellosa Sagrada Familia. I és precisament aquesta ambientació a Barcelona uns dels elements positius per comprar-me aquesta novel·la.
    Aviam quin és el final sorprenent que anticipes…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.