Roseanna

Títol: Roseanna
Autor: Maj Sjöwall i Per Wahlöö
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 272
ISBN: 978-84-664-1070-0
Preu: 16 euros

Una vegada finalitzada la Setmana de la Poesia tornem amb les novel·les, i en aquest cas amb una novel·la policíaca nòrdica, gènere que està absolutament de moda com ho demostra el fet que la Feria del Libro de Madrid d’enguany està dedicada a la novel·la policíaca.

Roseanna és la primera de les deu novel·les que componen la sèrie negra Martin Beck que va escriure el matrimoni suec, format per Maj Sjöwall i Per Wahlöö, ja fa unes quantes dècades i que ara Columna publica en català. Aquesta sèrie està protagonitzada per l’inspector Martin Beck i els seus companys de la brigada d’homicidis.

A Roseanna, l’inspector Beck i els seus col·legues es troben amb un cas que els hi portarà molts maldecaps, ja que han de trobar l’assassí de la Roseanna McGraw, una jove bibliotecària americana que apareix morta al llac Vattern, a Suècia, mentre gaudia de les seves vacances. Durant tota la novel·la els lectors anireu vivint d’una manera emocionant i intensa, que provoca la fidelitat del lector amb la novel·la, com l’equip la brigada d’homicidis sense cap prova ni indici va avançant en la investigació del cas fins trobar el culpable.

Totes aquestes sensacions que us he comentat d’emoció i intensitat, jo, que no sóc un lector assidu de les novel·les policíaques, les he sentit i en certa mesura m’he sorprès a mi mateix, ja que per moments no podia deixar de llegir esperant el que succeiria, fet que provoca que tinguis el cor en un puny. Així que nosaltres lectors de novel·la policíaca esteu d’enhorabona amb l’aparició d’aquesta sèrie negra d’en Martin Beck. Animeu-vos!

Share

2 pensaments a “Roseanna

  1. Elisabeth

    Ja saps que m’encanten aquest tipus de novel·la i em fas venir ganes de tenir-la ja entre les meves mans! Un cop llegit qualsevol llibre de la ‘saga’, ja no pots parar!

  2. Comunicadora

    Que bé Elisabeth! A Columna els vam començar a publicar perquè l’editora se’n va enamorar. Els diuen els pares de Larsson. Tenen la mateixa maestria però encara no hi havia MACs ni agendes electròniques….però sí corrupció i assessinats, d’això sempre n’hi hagut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.