Se sabrà que avui és Sant Jordi

Hem esmorzat amb en Vicenç Villatoro, la Llucia Ramis i en Xavier Bosch. Ha estat genial encetar el dia amb els tres premis!! Estaven pletòrics (la Llucia especialment, perquè avui és el seu aniversari!!) i preparats per un dia que, sens dubte, els donarà molta feina.

Hem acompanyat en Vicenç des de La Farga fins a la carpa que TV3 té al mig mateix de la Plaça Catalunya i, abans que s’assegués a la tertúlia amb en Josep Cuní, hem pogut parlar del Barça -ell diu que es mostra esperançat amb la remuntada- i del Sant Jordi d’enguany. Una curiositat: en Villatoro signa amb ploma i, quan acaba de signar, eixuga minuciosament la tinta sobrant… estic convençuda que avui aquest gest es cansarà de fer-lo!

Veient les parades de llibres, sembla que l’univers hagi conspitat per un Sant Jordi ple de literatura catalana. És ple de grans títols en tots els gèneres -relat breu, assaig, memòries, poesia, novel·la…- i per satisfer qualsevol lector: des dels qui vulguin llegir literatura fins als qui estiguin buscant un llibre que, senzillament, els distregui. Avui és un dia per gaudir no només de la litaratura en català, sinó -i especialment- de la literatura catalana. Ho creieu així vosaltres també? Penseu que el més venut pot ser un llibre escrit originalment en català? Jo diria que sí i em mullaré… diria que el Xavier Bosch


Finalment, Xavier Bosch s’ha endut la primera posició de Ficció i l’Eduard Punset de No ficció. Felicitats!
Xavier Bosch

Share

Un pensament a “Se sabrà que avui és Sant Jordi

  1. Cèsar

    És molt difícil això de dir només un nom, eh? És com demanar a qui estimem més, al pare o a la mare… Jo crec que en la ficció en català la cosa estarà entre el Xavier Bosch, el Vicenç Villatoro, la Llúcia Ramis, l’Empar Moliner i l’Albert Espinosa. I en la ficció en castellà entre el Pérez Reverte, el Vila-Matas, la Julia Navarro, la Matilde Asensi i el Muñoz Molina. I en quant a la no ficció crec que predominaran els llibres “mediàtics”, ja siguin de programes de televisió, d’esportistes o política.
    Bé, després d’aquesta tria segur que encertaré algú, si no… malament rai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.