Tarda de Sant Jordi per a tots els gustos

Aquesta tarda he anat a recollir la meva filla a l’escola i hem seguit a la recerca de la foto de l’autor… amb molt d’èxit! Veureu que ens hem trobat la Teresa Solana, el Toni Soler, la Gemma Lienas, el Julià de Jòdar i la Flàvia Company, el Francesc Miralles i en Joan Bruna i, gràcies a la màgia que només els ratolins poden explicar,  el Geronimo Stilton!!!!! Ja veieu que no us enganyo quan us dic que ha estat extraordinari!


Bé, no voldria anar a dormir sense desvetllar quin és el llibre que, personalment, m’he comprat per llegir-me ben aviat. Ha estat Els Convidats, de l’Emili Teixidor. La tria ha estat francament difícil, però com que he fet una pila de compres per regalar a amics i familiars espero que en pugui demanar “en préstec” algun altre (ho sento, senyor Josep de La Caixa, no han estat en edicions de butxaca com li prometia ahir, però avui feien descompte!). Per cert, tots els títols que he comprat han estat d’autors en llengua catalana i, sí, en part per militància, però principalment perquè tenim una literatura a casa nostra excel·lent, diversa i desacomplexada que a mi (i no crec que sigui un sentiment exclusiu) m’arriba amb tota la força a l’ànima i al cervell.

Ha estat un privilegi poder-me acostar avui a tants autors i dir-los “vinc de nosaltresllegim” i que diguessin “ah, sí!” i em parlessin amb coneixement de causa dels comentaris de tots “nosaltres”. Per això us animo a continuar participant, a seguir llegint i explicant-nos-ho a tots… Crec que és una bona manera de donar les gràcies als creadors de casa nostra per la extraordinària feina que fan i, de passada, engrescar-nos als qui no coneixem un títol a descobrir-lo.

Una nena maquíssima que m'ha acompanyat estòicament tota la tardaOstres, em sembla que m’he posat una mica seriota i no pot ser!
Avui és un dia “morrocotudament” feliç… ho diu la premsa especialitzada!

Share

2 pensaments a “Tarda de Sant Jordi per a tots els gustos

 1. Núria

  A Girona l’ambient ha estat també espectacular. Les Rambles plenes de gent al voltant de totes les parades, triant i remenant, i buscant l’autor per tal de recollir una dedicatòria que converteixi el llibre en una peça única.
  Quin goig descobrir que fins i tot alguns dels llibres s’han esgotat!!!
  A vegades sembla que hi ha el risc que es perdi l’afició per la lectura, però dies com el de Sant Jordi reafirmen que l’ànima humana sempre està buscant quelcom més, i una de les grans eines és la Literatura.
  Com sempre, he deixat que la meva intuició em portés cap al llibre adecuat per a mi en aquest moment, i al coincidir amb Josep Lagares, ho he tingut clar, m’he comprat “Pla de vol”. La dedicatòria d’en Josep Lagares és preciosa i ja anticipa una bona lectura.
  Me n’he anat cap a casa carregada amb 5 llibres, per regalar a qui més estimo.
  Quina energia tan poderosa que surt de la fusió entre Amor i Literatura!!!

 2. Elisabeth

  Jo en un principi, sabia quin volia per mi, però per regalar, tenia més dubtes. A mida que es va anar acostant el dia de sant jordi ho vaig tenir clar… i l’aforrtunada va ser la Mara Barbal.
  La meva parella portava el Bulevard dels Francesos per firmar, que era el seu autoregal i jo li vaig regalar la Pressa del temps, que no coneixia però li va acabar encantant ja que la Maria Barbal és increible. No només ens va dedicar temps, sinó que va escriure una dedicatoria que va impressionar! Així que el regal era doble.
  A més, vem estar parlant de ‘nosaltres’!

  El dia va ser genial. Vaig veure absolutament tots els autors. La gent estava captivada per tots els llibres entre els que podien escollir. Barcelona feia goig!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.