Un cadàver exquisit

Títol: Un cadàver exquisit
Autor: Jordi Mata
Editorial: Grup 62
Col·lecció: El Balancí [Nro 571 ]
Pàgines: 312
EAN: 978-84-297-6048-4
PVP: 23,8€

Un cadàver exquisit, al contrari del que podria semblar tenint en compte com m’agrada la novel·la negra, és una novel·la històrica. El cadàver exquisit és l’Espanya que es disputen les potències europees després de la mort de Carles II, el rei que va néixer amb gairebé totes les malalties possibles, mercès al costum Habsburg de casar-se entre membres de la mateixa família.

L’arribada de Felip de Borbó, segons un testament estrany i per caprici de son avi, Lluís XIV, rei de França i ultrapoderós en aquells moments, desencadena uns moviments d’escacs entre totes les potències europees, que no volen que dos regnes tan poderosos quedin en mans de la mateixa família. Anglaterra, Àustria-Hongria, els Països Baixos, alguns estats del que ara són Alemanya i Itàlia, s’apunten a la festa, de la mateixa manera que hi impliquen Portugal i Catalunya.

Ja he dit alguna altra vegada que a mi, de la novel·la històrica, m’agraden sobretot les històries que formen la Història. Perquè, de fet, la Història en majúscules l’escriuen centenars de milers d’històries en minúscules.

I m’ha agradat especialment com descriu la Barcelona dels anys 1699 al 1707. Com s’hi vivia, com s’hi organitzava el poder, qui era qui i per què, com les formes no sempre s’adeqüen als fons i a la inversa.

I, sobretot, m’ha agradat el llenguatge.

Un gran llibre, des del meu punt de vista.

Share

Un pensament a “Un cadàver exquisit

  1. Montserrat Brau

    Alexandra, això dels cadàvers sempre ve bé!! Ara que tenim les eleccions a sobre, no paro de veure “exquisideses” servides a taula, llestes per a ser cruspides quan encara són calentes! Em penso que en aquesta novel·la que comentes la perspectiva històrica deu ajudar a agafar-ne distància!
    Gràcies per la recomanació!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.