El camp del terrissaire, d’Andrea Camilleri

Títol: El camp del terrissaire
Autor: Andrea Camilleri
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El balancí
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-2976-767-4
PVP: 14,50€

La Fita ens fa una ressenya al Nosaltres per primera vegada, i se’ns estrena amb El camp del terrissaire, d’Andrea Camilleri.

L’última novel·la d’en Camilleri, El camp del terrissaire, és un nou episodi on apareixen els actors de sempre: Montalbano, Mimí Augello, Fazio, Catarella (amb el seu geni creador lingüístic), la màfia, la teca (ai! els dolços canoli siciliani!) , les passions amoroses, un mort, però també Sicília, amb les seves grandeses i misèries, grans i petites i amb això tan sicilià que ens ha explicat del dret i del revés Camilieri: les aparences, l’engany, l’astúcia, la intuïció, l’amistat, l’amor, la cuina i la tradició clàssica…

Aquesta vegada les aparences tenen un protagonisme destacat i el que sembla no és i no puc dir més per no matar la intriga. L’altre protagonisme de la novel·la és la constatació que en Montalbano s’està fent vell i en alguns moments un “vell sentimental”, però malgrat tot, la seva intel·ligència, intuïció i astúcia el porten a resoldre el cas. Com sempre.

La novel·la es llegeix fàcilment i resulta distreta. Després d’haver estat fa poc a Sicília i llegir sobre la història recent de l’illa, encara m’ha semblat més rodona i … siciliana!

Share

2 pensaments a “El camp del terrissaire, d’Andrea Camilleri

  1. Montserrat Brau

    Fita, de Sicília sempre me n’han parlat molt bé però l’única cosa que jo en conec és “la defensa siciliana”, de quan el meu germà (infructuosament) m’intentava ensenyar a jugar a escacs!
    Llegint el teu comentari m’has fet venir moltes ganes de seguir jo també els passos d’en Montalbano… però, com que tinc hipoteca nova, em penso que el viatge es quedarà entre casa i la llibreria. La resta, ho deixaré a la imaginació i a en Camilleri! Moltes gràcies per estrenar-te amb un llibre que fas venir ganes de llegir. Ara ja saps que t’esperem en noves ocasions, eh?

  2. Retroenllaç: El camp del terrissaire | Quadern de mots

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.