El color de la màgia

Un bon company de feina, en Sergi, a qui ja hem conegut en altres ocasions (vegeu No tinc criteri…) ens comenta El color de la magia, Terry Pratchett.

Títol: El color de la magia
Autor: Terry Pratchett
Editorial: Debolsillo
Col·lecció: Best Seller
Pàgines: 288
ISBN: 9788497596794
PVP: 6.95€

El color de la màgia és un llibre de fantasia, però amb broma. És comparable a La vida de Brian, de Monty Python. Similar a El senyor dels anells o Dragonlance però amb humor.

El protagonista de la història és un mag, Rincewind, que només sap un sortilegi i no el pot dir a ningú perquè si no el món s’acabaria. El desencadenant de la trama és Dosflores, un turista que es passeja embadalit (val a dir que molt maldestre) per tot Mundodisco (món imaginari sostingut per quatre elefants). Dosflores viatja per aquest univers amb una càmera de fotografies, disparant sense parar i dient a tort i a dret “pintoresc, pintoresc!”. Rincewind és l’encarregat de vigilar-lo i evitar que es produeixi una catàstrofe general.

El color de la màgia és la primera obra de la nissaga del Mundodisco, de Terry Pratchett entre viatge i viatge veurem contínues referències a obres del gènere èpic i de fantasia. Molt recomanable per passar una bona estona!

Share

2 pensaments a “El color de la màgia

  1. Alexandra

    Terry Pratchett és el millor ansiolític i antidepressiu que conec. Només llegir-lo el món es torna una mica més absurd, entretingut i interessant del que és habitual.
    Ahir mateix vaig acabar Thud! (ara no em prenc la molèstia d’esperar-me a les traduccions, encara que em perdi algunes paraules) i va ser un plaer perdre’m de nou per Ankh-Morpork, l’únic lloc del món on hi ha un Gremi d’Assassins constituït com déu mana, igual que els dels Lladres. Així es garanteixen la professionalitat!
    Llegiu Pratchett: és addictiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.