El territori, els vins i la Guia de Vins de Catalunya

Títol: Guia de vins de Catalunya 2011
Autor: Sílvia Naranjo i Jordi Alcover
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: Pòrtic Viure
Pàgines: 400
ISBN: 978-84-9809-164-9
Preu: 23,50€

Tornaré a fer un comentari d’aquests de Teresines SA que faig de vegades, explicant-vos la meva vida… Espero que m’ho perdoneu!

Aquest estiu vam anar a Castelló d’Empúries a dinar en un restaurant magnífic que jo desconeixia però és un clàssic, amb una cuina renovada espectacular. A la sala hi ha el pare i un dels fills bessons (l’altre és a la cuina) i vam tenir la sort de comptar amb els seus comentaris a l’hora de triar els vins. Gràcies a ells, que són persones apassionades i coneixedores, vam conèixer una mica millor l’expressió de l’Empordà en la copa i, francament, vam sortir amb ganes de més. Nosaltres, que portem un adhesiu de Porrera al cotxe, buscant vins per l’Empordà… anàvem ben desorientats!

Per això vam celebrar amb renovat interès la publicació de la Guia de Vins de Catalunya 2011. Quan la vam tenir a les mans vam anar directes a aquesta DO i, un cop més, la Guia no ens va fallar! 125 referències entre blancs, negres, rosats i dolços. Amb tranquil·litat vam llegir, vam fer la llista i hem passat pel celler habitual (en el nostre cas, a Barcelona) per recordar aquell paisatge que tan trobem a faltar quan ens quedem enganxats a la feina…

Per acabar aquest comentari, abans que no em posi melodramàtica pensant en l’estiu, li he demanat al meu marit, perquè no sigi dit que només parlo jo, “tu per què recomanaries la Guia”? I això és el que m’ha dit:

  • no es deixa influir per les marques
  • dóna molta informació en poc espai
  • hi ha moltíssimes referències
  • hi ha consells de maridatge
  • és entenidora i no mostra tics de divisme

Jo hi afegeixo, el Jordi i la Sílvia són de fiar! Salut i feliços vins, amics!

Share

2 pensaments a “El territori, els vins i la Guia de Vins de Catalunya

  1. Silvia Naranjo

    Ufff!!! estic un xic emocionada, no..no.. un xic no, MOLT emocionada. Gràcies per aquest resum de pq recomenar la Guia de Vins de Catalunya, totalment encertats els comentaris. Seguim, seguirem treballant, tastant a cegues any rere any per transmetre tot el que comenteu i perque el vi català, ocupi el lloc que li toca, amunt . No vull deixar de recordar el gran esforç que molts cellers catalans estan fent per seguir donant-nos aquests moments de plaer, de conversa, de records. Nosaltres esperem , a la propera edició que ja està al caure, seguir sent els comunicadors del gran protagonista, el vi del nostre territori.

  2. Montserrat Brau Autor de l'entrada

    Sílvia! Aquest cap de setmana puc donar fer que normalment els llibres es llegeixen al sofà, al llit, al bus… però el vostre es llegeix també a taula!!! Moltes gràcies per l’obra, per la promesa de continuïtat i per aquest anunci de més edicions, la qual cosa parla molt bé de la salut dels vins catalans, sí, però especialment dels qui els defenseu amb tant de coneixement! Gràcies per venir a nosaltresllegim!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.