Promet-me que seràs lliure, un llibre bonic des del títol

Títol: Promet-me que seràs lliure
Autor: Jordi Molist
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica [880]
Pàgines: 784
ISBN: 978-84-6641-375-6
Preu: 22,50 €

Promet-me que seràs lliure… fins i tot el títol és bonic!

Fa 5 minuts escassos que se m’ha exhaurit aquest magnífic llibre i maleït sia… Tan de bo es repeteixi ben aviat la màgia d’això que acabo de llegir.

Al principi no vaig tenir massa feeling, la veritat. Em va semblar excessivament lacrimogen, massa tou, però nois, a mesura que vas llegint la cosa canvia.

Això sí, és un llibre d’aprenentatge que no vol pressa de cap mena. Si no es llegeix desconnectant al màxim, la meitat del contingut cau per la borda. Jo m’he vist obligada a reconduir el meu estat d’ànim per gaudir-ne com si es tractés d’una jornada per sortir a navegar amb el sol a punt i la mar en calma.

No val la pena que us expliqui de què va la historia perquè seria fer-vos una mala jugada. Millor que l’estreneu de nou en nou i en gaudiu com ho he fet jo.

Només goso a avançar-vos que ens explica coses de Barcelona que no només són curioses, són… especials!

Per què el Mercat de la Boqueria té el nom que té? Què els passava als presoners que havien de patir la “Ruta de la Vergonya”?  Quin era el carrer dels Especiers? Com era Llafranc al 1484? Palafrugell? Les invasions pirates?

Té un grapat de matisos que només requereixen un parell de coses: Que ens agradi ser fills d’on som  i que ens agradi llegir i estimar els llibres. ¡¡Està chupat!!

A gaudir, amics!! Estic convençuda que us agradarà.

Share

6 pensaments a “Promet-me que seràs lliure, un llibre bonic des del títol

  1. Quadern de mots

    Hola, tinc ganes de llegir-lo pinta molt i molt bé.
    La reina oculta em va agradar força, sap com lligar-te de mans al llibre, aquella sensació de dir, va una pàgina més i plego, però darrera d’una pàgina en ve una altra i una altra…
    Fins aviat

  2. Deric

    Vaig llegir un fragment del primer capítol al web del Cercle de lectors i em va semblar interessant per posar a la llista de pendents, ara segur que el compraré

  3. Montserrat Brau

    Lia, estic convençuda que el que dius és així mateix perquè ja sabeu que li vaig regalar a mon pare i s’ho està passant pipa, també!
    Quadern de mots, quants cafès a mig matí no li devem a aquesta sensació que descrius, eh? És tremenda!!!!
    Deric, ja ens diràs, eh? Moltes gràcies!!

  4. Montse Pujol

    Ja l’he llegida i l’estic recomanant. A part de que la història transita per indrets molt propers, i com diu la Lia van apareixent curiositats de Barcelona, Llafranc-Palafrugell i de la vida a finals del segle XV, va arribar un punt que em va ben atrapar i no la podia deixar.

  5. Magda

    Si us agrada l’aventura i la història, si voleu passar unes bones estones aquest és el vostre llibre. La prosa clara i entenedora, l’exquisida ambientació en una època i en una societat, i un argument que et fa estar pendent dels futurs esdeveniments, tot això us permetrà gaudir mentre llegiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.