Némesis

Títol: Némesis
Autor: Philip Roth
Editorial: Random House Mondadori
Pàgines: 224
ISBN: 978-84-3972-333-2
Preu: 21,90€

Que bé que escriu aquest home. És un llibre dels d’abans, és a dir, seriós, curt, intens i profundament impactant. És el que li vaig regalar al meu marit per Sant Jordi.

La història transcorre en un poblet de New Jersey, Newark, que rep la visita d’una brutal epidèmia de pòlio. Aquesta malaltia se ceba amb els més menuts i causa veritables destrosses, tan psicològiques com humanes. Tot això, acompanyat d’una calor insuportable que sembla (o els sembla als habitants de Newark) que actua com a caldo de cultiu perquè l’epidèmia es faci més intensa i es reforci encara més.

En aquella època, l’estiu del 44, quan els fills grans lluitaven a la guerra i la gent ja tenia prou penúries per patir, apareix aquesta plaga devastadora per a la qual no hi ha ni antídot, ni remei, ni vacunes, ni res de res de res.

Els nens es moren un rere l’altre a una velocitat de vertigen sota la mirada atònita d’un mestre d’educació física que és el fil conductor de la trama i que veu, impotent, com la gent del seu poblet mica en mica va embogint, tornant-se recelosa, desconfiada i atemorida a cada segon que passa.

És dur, molt dur. Però també és molt bo.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.