On el dia dorm amb els ulls oberts

Títol: On el dia dorm amb els ulls oberts
Autor: Toni Pou
Editorial: Empúries
Col·lecció: Biblioteca Universal Empúries
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-9787-721-3
Preu: 16€

Després de llegir el llibre del Toni Pou, la primera conclusió a la que arribo és que els Víkings eren uns “catxondus”. Perquè anomenar “Terra verda” una de les regions més blanques del Planeta Terra només podia comptar amb un optimisme a prova de bomba.

En Toni Pou escriu a On el dia dorm amb els ulls oberts dos llibres en un. En el primer, relata la seva experiència com a periodista al vaixell Amundsen on es realitzen treballs de recerca científica al voltant del Pol Nord, i el segon, on explica com es va produir i desenvolupar la conquesta d’aquesta regió feréstega de la Terra.

El llibre, que podríem emmarcar-lo en l’investigació periodística, es llegeix molt bé, ràpidament, i combina amb habilitat qüestions històriques, científiques i curiositats, que per una banda o altra acaben enganxant el lector.

On el dia dorm amb els ulls oberts ha estat guardonat amb el Premi Godó de Periodisme d’Investigació i Reporterisme i, malgrat el pes que pugui tenir un premi de nom tan pompós, crec que és un molt bon punt de partida per tal de conèixer com era la gent que a finals del s.XIX i inicis del XX es van embrancar en aventures gèlides que duraven anys –i que moltes vegades acabaven com a Viven!

Crec que On el dia dorm… pot ser, no només un bon llibre pels qui gaudeixin del món científic i de la recerca a indrets inhòspits, sinó que també pot ser un gran títol per aquells adolescents que els costi una mica llegir ficció però que alhora tinguin ganes de conèixer aventures reals.

I pels qui sigueu de viatjar per divertir-vos, no patiu: a l’Àrtic també podreu anar a jugar al minigolf. No m’ho invento! Ho explica en Toni Pou!

Share

Un pensament a “On el dia dorm amb els ulls oberts

  1. Montserrat Brau

    Sergi, veig que aquest llibre per a lectors curiosos et va com anell al dit. Gràcies per portar-nos-el ara, que tot just comença el fred de debò, perquè més endavant em semblaria massa proper…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.