Oncle Oswald, de Roald Dahl

Títol: Oncle Oswald
Autor: Roald Dahl
Editorial: labutxaca
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-9930-303-1
Preu: 8,95€

Oncle Oswald de Roald Dahl és una novel·la desenfadada, divertida,… en definitiva, diferent.

Narra les aventures del llegendari oncle Oswald, milionari, esteta, bon vivant i un Don Juan infatigable, la vida amorosa del qual deixa en no res la del mateix Casanova.

L’Oswald, ja de molt jove, comença a acumular fortuna: amb pols d’escarabat sudanès inventa unes pastilles d’extraordinàries virtuts afrodisíaques, funda un banc d’esperma i, en companyia de la Yasmin, surt a la recerca de celebritats, el semen congelat dels quals serà adquirit a preu d’or per adinerades clientes, ansioses de tenir fills amb pedigrí.

Enmig d’aquestes aventures, a vegades escabroses, d’altres delirants, se succeeixen a un ritme trepidant les seduccions de la Yasmin, armada amb les infal·libles pastilles, gràcies a les quals enamora a Stravinsky, Renoir, Picasso, Nijinski, Joyce, Freud, Einstein, Conan Doyle, Proust i d’altres.

Més enllà del gust d’en Roald Dahl per les històries picants o pel gust pel sexe, present en tots els seus escrits per a adults, Oncle Oswald brilla pel seu sentit de l’humor especialment devastador i el carisma del seu personatge principal.

Share

3 pensaments a “Oncle Oswald, de Roald Dahl

  1. Montserrat Brau

    Caram, amb l’Oncle! Quan jo era molt petita feien al circuit català de TV “La Tieta Rosa”, amb la Rosa Maria Sardà… Gràcies per fer-m’hi pensar, perquè era divertit, també!!

  2. Pere

    De Roald Dahl només he llegit relats curts i sempre en versió original i sempre, sempre, sempre he gaudit moltíssim de les històries i de lo ben escrites que estan. Us adjunto fragments d’un comentari que vaig fer sobre el recull de contes “The best of Roald Dahl”:

    “Amb pesar he passat la última página d’aquest llibre. Del mateix m’agradaria destacar dues coses. Una és lo ben escrit que està, és increïble com amb quatre paraules et crea tot un personatge ben complex i com enseguida et fica ben endins de la història. L’altra cosa que volia destacar és el rol dels personatges femenins. Totes les dones d’aquest llibre són fortes, valentes i que trenquen amb els convencionalismes de l’època. I això, amb relats que daten dels anys 40 i 50, crec que és molt remarcable.

    I per acabar també volia comentar una cosa que no m’ha acabat d’agradar. I és que, a mitja història, ja et tems com acabarà, i aleshores jo no puc evitar començar a posar-me nerviós veient com el personatge s’encamina cap al terrible final. Em moro de ganes de ficar-me dins del llibre i dir-li al personatge que:” NO !! no facis això !! no diguis això ! que no veus que acabaràs malamaent !!” Em posa molt i molt nerviós, i de fet és una nova mostra de lo molt ben escrit que està aquest llibre.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.