Per què, Mou?

Títol: Per què, Mou?
Autor: Jordi Costa
Editorial: Columna
Col·lecció: No ficció
Pàgines: 64
ISBN: 978-84-6641-425-8
Preu: 7,95€

Fa uns quants dies, abans de les vacances, en Marc (el més culé-culé de tots els culés que corren entre Nosaltres) ens va fer una ressenya del Per què, Mou?.

Tenim, però, un altre gran fan del futbol i del Barça: l’Ignasi. És per això que li hem demanat que ens l’expliqui. I que consti que ha estat de mutu propi! No és que li hagi tocat al “pito, pito”…

Per què, Mou? és un llibre que m’ha agradat. Al cap i a la fi és un recull de frases i cites de José Mourinho, però que tenen de bo que no estan tretes de context. És més, podem veure fins a quin punt l’actual entrenador del Madrid continua dient el mateix tipus de coses o va en una direcció absolutament diferent en les seves astracanades.

També he trobat interessant que el llibre estigui organitzat en les diferents etapes de l’exsegon entrenador del Barça, i quines han estat les seves obsessions (entrenadors, presidents, jugadors,…), com ara Cristiano Ronaldo, de qui en deia animalades quan era entrenador del Chelsea, però que ara protegeix de mala manera a Madrid.

El llibre corre a càrrec de Jordi Costa -analista de les retransmissions de futbol de Rac1- i que té un humor… particular. Francament, m’esperava que el llibre fos una mica més estripat, sobretot després d’haver sentit els comentaris que fa a la ràdio. De fet és més conegut per les “rajades” que no pas pel munt de futbol que ha vist…

Crec que el llibre hauria millorat si hagués anat encara una mica més enllà amb el tema humorístic, però és un bon recull de perles d’aquest gran senyor i traductor que és José Mourinho.

Share

2 pensaments a “Per què, Mou?

  1. Jordi Príncep

    En Mou ja era una persona esquera, desagradable i maleducada (en tinc una experiència pròpia) quan era el segon entrenador del Barça, però sembla que d’això els periodistes de casa nostra en guarden un políticament correcte pacte de silenci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.