Una terra solitària, de Bel Olid

Títol: Una terra solitària
Autor: Bel Olid
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 120
ISBN: 978-84-9787-692-6
Preu: 16€

Una terra solitària, guanyadora del Premi Documenta 2010, és la primera novel·la de la Bel Olid (Mataró, 1977) que anteriorment havia escrit assaig i contes.

Maria, la jove protagonista i narradora, fa una radiografia de la seva vida a dos nivells, el familiar i el personal, i en dos temps barrejant el passat i el present. Una vida que no ha estat fàcil en cadascuna de les diverses etapes per motius diferents.

D’aquesta manera coneixereu els seus orígens andalusos, la relació amb la seva mare -i les seves parelles- i la seva germanastra durant la infantesa i la joventut, l’etapa d’estudiant, la del descobriment de la sexualitat i els seus dubtes i el principi de la maduresa.

Una terra solitària, escrita a base de descripcions i reflexions acompanyades per alguns diàlegs puntuals, m’ha semblat, Nosaltres, una novel·la totalment contemporània, d’iniciació, amb un to introspectiu i personal molt marcat, fins i tot diria que sincer. Sembla el relat que ens fa una amiga en una conversa de confessions mútues d’aquestes que de tant en tant necessitem tenir amb els amics.

Share

3 pensaments a “Una terra solitària, de Bel Olid

  1. Montserrat Brau

    La narrativa catalana contemporània té grans autors que fan que cada vegada que m’acosti a una novetat ho faci amb moltes ganes. Llegir comentaris com aquest, Cèsar, em reafirma en aquesta opinió. Moltes gràcies per portar-nos aquesta terra solitària.

  2. Cèsar

    És veritat, Montse, que fa goig trobar autors i autores joves que fan bones novel·les, això vol dir que hi ha futur, i al Nosaltresllegim donem bona mostra.
    Quan a la novel·la, només dir que la soledat és molt més dura quan la sents en companyia, la Maria ho viu en primera persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.