23 coses que no us expliquen sobre el capitalisme

Títol: 23 coses que no us expliquen sobre el capitalisme
Autor: Ha-Joon Chang
Editorial: Empúries
Col·lecció: Biblioteca Universal Empúries
Pàgines: 224
ISBN: 978-84-9787-773-2
Preu: 20,90€

En Jordi se’ns estrena a can Nosaltres amb la ressenya de 23 coses que no us expliquen sobre el capitalisme de Ha-Joon Chang. Amb els temps que corren, cal saber triar el gra de la palla… però sobretot conèixer quina és la palla que ens fan passar per gra! Aquí la teniu:

Aquest és un llibre que analitza de manera crítica una sèrie de mites sobre el capitalisme. Hem acceptat que dins del sistema econòmic que tenim hi ha una sèrie de “veritats indiscutibles”, una mena de “principis” que ningú posa en dubte. Estan corrent rius de tinta sobre les possibles solucions a la crisi, incomptables hores de tertúlies i debats donant voltes i més voltes als mateixos temes… però sembla que no arribem a cap conclusió.

La raó és que moltes vegades partim de supòsits incorrectes. Només si identifiquem aquests errors de base, estarem en el bon camí per trobar solucions… com a mínim, solucions que no siguin pegats per guanyar una mica de temps.

El llibre dóna molts arguments per la reflexió sobre coses que donem per certes. Per exemple, que el mercat lliure no existeix enlloc. O que als països pobres la taxa d’emprenedors és molt més alta que als països rics. O que el capitalisme és una economia gairebé tan planificada com ho eren les del bloc soviètic. O que la indústria manufacturera continua sent bàsica per l’economia, malgrat els que diuen que hem superat aquesta etapa i estem plenament instal·lats en la societat de la informació.

En definitiva, idees per analitzar el capitalisme de manera crítica. Una invitació per descobrir i desmuntar altres mites i, sobretot, per entendre que no estem condemnats a viure per sempre en aquest sistema econòmic.

Share

Un pensament a “23 coses que no us expliquen sobre el capitalisme

  1. Montserrat Brau

    Jordi, quina estrena al nosaltres! Cada matí quan sento les tertúlies penso que m’hauria de llegir un llibre sobre temes econòmics i ara veig aquest aquí… És un senyal? Potser que, pel bé de la meva butxaca, abandoni la ficció i comenci amb la “no ficció”, tot i que “el capitalisme és una economia gairebé tan planificada com ho eren les del bloc soviètic” sembla una frase treta d’una novel·la de ciència ficció!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.