After dark, de Haruki Murakami

@labutxaca @Grup62

Nosaltres, m’acabo de llegir un llibre una mica especial. Segur que tots vosaltres sabeu qui és en Haruki Murakami, oi? Doncs bé, avui us porto After dark, un llibre que tot i semblar que no diu massa per la seva senzillesa, en realitat ho diu tot. Una d’aquestes històries que potser sense voler-ho, et conviden a reflexionar.

La Mari i l’Eri són dues germanes que sembla que visquin en dos mons ben diferents. Mentre la primera és una bona estudiant que passa més aviat desapercebuda sense fer massa soroll per la vida, la segona crida l’atenció allà on va. L’Eri però, fa dos mesos que dorm. No està en coma: només dorm. En canvi, la Mari cerca en la foscor de la nit refugiar-se de la seva soledat.

En aquest context, After dark es va succeint en les històries de diversos personatges que s’entrellacen entre sí partint d’un referent comú: la Mari. Personatges que en la seva soledat lluiten per a trobar-se a ells mateixos. Curiosament, tots ells semblen partir d’un lloc físic, un “love hotelanomenat Alphaville, local que potser és utilitzat per en Murakami com una metàfora per simbolitzar la soledat en què molta gent es troba immersa. El que està clar, però, és que a vegades la soledat es pot abandonar quan un decideix obrir-se al món.

Pels amants de la senzillesa, per aquells a qui els agrada reflexionar, pels que idolatren l’autor, pels qui volen una història diferent… en resum, per a tothom! Llegiu-la, que de segur que no us deixa indiferents.

Títol: After Dark
Autor: Haruki Murakami
Editorial: labutxaca
Pàgines: 178
ISBN: 978-84-9930-558-5
Preu: 8,95€

Share

Un pensament a “After dark, de Haruki Murakami

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.