Canvis, de Mo Yan

@Ed_62 @Grup62

S’acaba el 2012 i per retre-li un petit homenatge, al més pur estil Nosaltresllegim, l’últim post va dedicat al Premi Nobel de Literatura d’enguany. Som-hi?

Som-hi: aquí teniu una altra història de Mo Yan. Canvis és un llibre fàcil de llegir, breu, concret i ple de moments interessants. Això i molt més és aquesta novel·la de poc més de cent pàgines que us cruspireu en un moment.

Mo Yan disfressa una autobiografia mig fictícia i mig real on ens explica els canvis que pateix la Xina de l’última època a través de la vida de la gent i sobretot a través de la seva pròpia vida. Des de l’escola primària fins la seva vida adulta de militar, l’autor es centra en dos companys de l’antiga escola: una noia que semblava predestinada a tenir-ho tot i un noi predestinat a tot el contrari. Però les coses a vegades no són com semblen i durant tota una vida es van succeint els canvis.

Aquesta novel·la ens demostra que a vegades els canvis els podem provocar nosaltres i, d’aquesta manera, anar construint una vida. Senzilla, directa i plena de matisos.

Es tractava, però, d’un fet realment increïble. I que demostra que, al món, tot són canvis: el cop de destí que uneix uns enamorats, l’error que es produeix per una inexplicable combinació de circumstàncies, la bogeria de tot el que és estrany i extravagant. El món és, realment, la cosa més imprevisible.

No us explico res més perquè realment crec que heu de llegir-la. I després d’aquesta cita segur que teniu curiositat per saber-ne més. És per això que us deixo aquí el primer capítol en pdf.

Títol: Canvis
Autor: Mo Yan
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El balancí
Pàgines: 112
ISBN: 978-84-2977-092-6
Preu: 16,50€

Share

Un pensament a “Canvis, de Mo Yan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.