Comença la BCNegra! Nosaltres no ens ho perdrem!

Nosaltres, la ciutat comtal es converteix aquests dies en la capital del crim… literari! Si és febrer i fa fred, no us espanteu. És normal per aquesta època de l’any. Espanteu-vos d’alegria, però, si el que veieu són ombres allargades que us esperen amb un ganivet en forma de llibre perquè arriba la setena edició d’aquesta trobada entre autors, editors i lectors del gènere: la BCNegra.

Enguany, Barcelona tornarà a ser el centre de la novel·la negra i criminal agafant com a eix el passat, el present i el futur, segons ha explicat el comissari de BCNegra, Paco Camarasa, que ha explicat que “Barcelona és la ciutat del crim literari i a la vegada agrupa la indústria i les col·leccions més importants”.

Un dels actes centrals d’aquesta BCNegra serà, com sabeu, el lliurament del Premi Carvalho, que enguany s’atorgarà a l’escriptor grec Petros Màrkaris, però també hi haurà un homenatge al traspassat David Martínez Madero, primer director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, i es farà una taula rodona sobre màfies russes.

A més, exposicions sobre la revista ‘Gimlet’ que va dirigir Vázquez Montalbán, la col·lecció de Joan Proubasta sobre Sherlock Holmes, trobades amb autors de novel·la negra d’arreu del món, i fins i tot una exhibició de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra!Però Nosaltres, des d’aquí el que farem no és altra cosa que portar-vos el bo i millor de la novel·la negra. Durant aquests dies podreu llegir les ressenyes que hem fet entre tots nosaltres de grans autors del gènere com Mankell i el seu Wallander (en tindrem una ració doble!), Leon i el seu Brunetti venecià (bona cuina!), Pau Vidal amb les aventures i desventures del seu filòleg-investigador Miquel Camiller, Jo Nesbø amb en Harry Hole i el fred que l’acompanya, en Jordi de Manuel amb La mort del corredor de fons,… imperdible!

La millor novel·la negra? Elemental: a la BCNegra i al Nosaltresllegim!

Aquí teniu la pàgina web amb el programa.

I si voleu repassar què hem publicat al Nosaltres sobre aquest gènere literari seguiu aquest link.

Share

4 pensaments a “Comença la BCNegra! Nosaltres no ens ho perdrem!

 1. Martí Bou

  Trobo molt propi el segon cognom del director de l’Oficina Antifrau, en pau reposi… Qui millor que un madero per lluitar contra els dolents?

  Conyes apart, la BCNegra d’aquest any promet, i molt!!

 2. Jordi Príncep

  Estaria bé un record per a un mestre de la novel·la negre, el malaguanyat Jaume Fuster, que per cert era veí meu al carrer Tallers (Barcelona) on va néixer.

 3. Montserrat Brau

  Cèsar, moltes gràcies pel vincle! Les Biblioteques feu una feina molt bona en la promoció de la lectura i es nota que poseu tota la carn a la graella en esdeveniments com ara aquest! Moltes gràcies en nom dels milers d’usuaris!!!
  Jordi, la novel·la negra a casa nostra ha tingut molt arrelament, eh? Tens raó que veus com la del Fuster sempre fan de bon recordar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.