El contenido del silencio, de Lucía Etxebarría

Títol: El contenido del silencio
Autor: Lucía Etxebarría
Editorial: Planeta
Col·lecció: Autores Españoles e Iberoamericanos
ISBN: 978-84-0810-478-0
Preu: 20,90€

La Sil se’ns estrena al Nosaltres amb la Lucía Etxebarría. Aquí teniu la ressenya que ens ha fet d’El contenido del silencio. A veure si li llegim més ressenyes! Ho fa molt bé!

El contenido del silencio es desmarca de l’estil habitual de la Lucía Etxebarría, regalant-nos una novel·la d’intriga i misteri amb un ritme que fa difícil deixar-la anar de les mans.

Malgrat el canvi d’estil, els personatges estan tan treballats i són tan complexes, complets i profunds com en les primeres novel·les de la Lucía Etxebarría, fent-nos partícips de les seves inseguretats, desitjos i complexes no superats. Això provoca que de seguida et sentis identificat amb el personatge, així com que vulguis saber els secrets inconfessables que es van descobrint mentre es desenvolupa la trama.

Des d’un paisatge irresistible com són les illes de Tenerife i Fuerteventura, el llibre ens introdueix en el complexe funcionament de les sectes, i en la forma com capten i programen les persones perquè no marxin i poder-se’n aprofitar al màxim. Alhora ens explica les xarxes que es van crear en finalitzar la Segona Guerra Mundial entre Alemanya i altres països, entre ells Espanya, per ajudar a fugir i crear una nova vida als criminals de guerra nazis.

Mentre investiguen què ha pogut passar amb la germana desapareguda d’un dels protagonistes (la Cordelia), els personatges van estirant del fil per esbrinar el sentit dels esdeveniments que han marcat les seves vides i com els han afectat.

És una novel·la que es fa difícil de deixar per anar a dormir. Que enganxa des del principi. D’aquelles que sap greu que s’acabin. Totalment recomanable.

Share

Un pensament a “El contenido del silencio, de Lucía Etxebarría

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.