El contenido del silencio, de Lucía Etxebarría

Amb aquesta autora em passa que quan la veig o la sento parlar en una entrevista em posa bastant nerviosa. No m’agrada gens ni com gesticula, ni el seu to de veu, ni la seva suficiència. Ara bé, quan la llegeixo, resulta que m’agrada bastant.

Aquesta novel·la no n’és una excepció. L’acció es desenvolupa entre Anglaterra i les Illes Canàries. En Gabriel és un noi ric i guapo que viu a Londres i està a punt de casar-se amb la seva xicota.

Tenen una relació una mica desmenjada. Sembla que ell no ho acaba de veure-ho clar, això de casar-se. Simplement es deixa fer sense dir ni que sí ni que no, donant el silenci per resposta.

Enmig d’aquesta falta d’ànsia, rep una trucada inesperada. La seva germana Cordelia, a qui fa anys que no veu, ha desaparegut en un poblet remot de les Illes Canàries en el que sembla ser un suïcidi ritual.

Qui el truca és l’Helena, la millor amiga de la seva germana, pregant-li que viatgi a les Illes per tal d’esbrinar què se n’ha fet de la Cordelia.

A partir d’aquí, la vida d’en Gabriel dóna la volta com un mitjó quan comença un viatge per Tenerife i Fuerteventura seguint la pista d’una germana amant de les ciències ocultes, espiritual, solitària, rica, guapa,… un bombó per ser atrapat per una secta.

Sembla que les sectes a les Canàries proliferen com els bolets. En fi, el cas és que fins i tot arriba a trobar connexions amb els nazis refugiats a l’arxipèlag després de la Segona Guerra Mundial.

Interessant, diferent,… Bona literatura.

Títol: El contenido del silencio
Autor: Lucía Etxebarría
Editorial: Planeta
Col·lecció: Autores Españoles e Iberoamericanos
ISBN: 978-84-0810-478-0
Preu: 20,90€

Share

Un pensament a “El contenido del silencio, de Lucía Etxebarría

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.