El mètode checklist

Títol: El mètode checklist. 142 llistes imprescindibles per organitzar-te millor el dia a dia.
Editorial: labutxaca
Col·lecció: No-ficció
Autor : Martina Ros i Natalia Foguet
Pàgines : 304
ISBN: 978-84-9930-358-1
Preu: 10€

La Marta se’ns estrena a can Nosaltres fent la ressenya d’El mètode checklist, de Martina Ros i Natalia Foguet. Un llibre que ens convé a molts!

“Raspall, pasta de dents, pinta, xampú …què més he d’agafar? Segur que em deixo alguna cosa!”

Quantes vegades ens hem trobat en aquesta situació, perdent el temps en recordar el que hem de fer, buscar, recollir, o preguntant i buscant com fer o preparar alguna cosa? I quantes d’aquestes tasques, a més, són habituals en les nostres vides però tot i així ens roben el temps una vegada i una altra?

En aquest llibre, la Natàlia Foguet i la Martina Ros ens proposen revolucionar la nostra vida començant a estalviar una mica del nostre valuós temps. Per fer-ho, ens faciliten 142 llistes on ens regalen l’experiència de les autores així com l’assessorament d’especialistes en diferents temàtiques, que ens proposen solucions efectives als problemes domèstics quotidians, per a tots els àmbits de la nostra vida: la llar, en família, els viatges, el sexe, quan estem solters, quan ens fem grans, per mantenir-nos en forma…et faran descobrir preguntes que no t’havies plantejat encara i amb llenguatge amè i planer, resolen dubtes que poden sorgir al moment menys esperat.

Al mateix temps, El mètode checklist ens suggereix, en forma de llistats breus i curiosos, suggeriments útils i pràctics per aconseguir l’èxit en totes les situacions: l’organització d’una festa, l’elecció de la destinació del viatge de la nostra vida, la preparació d’una velada romàntica, l’elaboració de la llista de la compra, la compra d’un habitatge nou o fins i tot la creació de la nostra pròpia empresa o l’elecció del nom del nostre futur fill/a.

Però aquest llibre no deixa espai només per als aspectes més pràctics i logístics; al llarg de les seves pàgines també se’ns donaran claus i consells per conèixer-nos millor a nosaltres mateixos i trobar les claus de l’èxit personal, així com posar-nos a l’abast un llistat dels bàsics que hem de conèixer en matèria d’oci : cine, música, lectura, etc.

Segons la Wikipedia: una checklist (o llista de verificació) és “un tipus de material de suport informatiu que s’utilitza per reduir el fracàs, mitjançant la compensació dels possibles límits de la memòria humana i l’atenció: això ajuda a garantir la coherència i integritat en l’acompliment d’una tasca”. En aquesta línia i per finalitzar aquest petit procés de reeducació, el llibre ens permet i ens anima a fer el nostre propi repositori de llistes que ens seran d’allò més útils en la nostra vida i que ens estalviaran el temps, ajudant-nos a fer-nos una mica més fàcil la feina del dia a dia.

Una lectura d’allò més divertida i útil! Decideix-te a agafar les regnes de la teva vida i atreveix-te a fer-la més senzilla amb l’ajuda d’El mètode checklist!

Share

Un pensament a “El mètode checklist

  1. Montserrat Brau

    Marta, gràcies per aquest primer comentari de l’any tan útil! al ritme que va l’economia, em sembla que necessitarem una checklist cada vegada que anem a comprar… per no sortir-nos-en ni en una coma! T’esperem sempre que vulguis a nosaltresllegim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.