El monjo que es va vendre el Ferrari, de Robin Sharma

@Labutxaca @Grup62

En Jordi s’ha llegit El monjo que es va vendre el Ferrari, de Robin Sharma, i ens el ressenya pel Nosaltres:

Onze pàgines són suficients perquè un dels advocats més famosos i agressius de l’estat pateixi un infart que el fa canviar de vida. Com a conseqüència, ho deixa tot, es ven el Ferrari (tant metafòricament com literalment parlant) i se’n va a l’India on aprèn a millorar la seva manera de viure gràcies a la seva convivència amb uns monjos que es troben en un lloc recòndit en unes muntanyes d’aquest país.

Però, evidentment, el llibre no només té onze pàgines sinó que en té 186. Què passa en les 175 pàgines restants? Doncs la resta del llibre és una conversa entre l’exadvocat que ha tornat de l’Índia (Julian Mantle) i el seu antic ajudant i successor. El seu reflex, però en més jove (John).

Durant aquesta conversa de tantes pàgines, en Julian li transmet a en John tot el que ha après amb els monjos de Sivana, amb la finalitat de què l’aprenent millori la seva qualitat de vida i es replantegi una mica la seva escala de valors.

Què és important realment a la vida? Com aconseguir el que desitjes? Són algunes de les preguntes que et pot plantejar aquest llibre.

Si el que busqueu és un llibre d’acció, aquesta no seria la millor lectura. Ja que dos homes asseguts en un sofa prenent te, no seria l’argument d’un llibre trepidant. Però si busqueu un llibre que us doni peu a la reflexió i us pugui atrapar amb frases com les que escric a continuació, potser sí que l’és:

“Si et manca alguna cosa a la vida, és perquè et manca alguna cosa a la ment.”

“Quan vences les teves pors, conquereixes la teva vida.”

“Qui planta un pensament, recull una acció. Qui recull una acció, planta un hàbit. Qui planta un hàbit, recull el seu caràcter. Qui recull el seu caràcter, planta el seu destí.”

Com a conclusió, es podria parlar d’un gran llibre com a guia per la vida, si donem per fet que la vida és justa. Però com que el món en el qual vivim no és idíl·lic, ho deixariem en un bon llibre de ficció.

Títol: El monjo que es va vendre el Ferrari
Autor: Robin Sharma
Editorial: Labutxaca
Col·lecció: Creixement personal
Pàgines: 192
ISBN: 978-84-9254-971-9
Preu: 7,95€

Share

Un pensament a “El monjo que es va vendre el Ferrari, de Robin Sharma

  1. Montserrat Brau

    Aquests llibres d’empresa “a l’estil Coelho” trobo que agraden molt! Està bé acollir-los entre Nosaltres, perquè (en els temps que corren) a més d’un el deuen il·luminar! GRàcies, Jordi! I si tens un Ferrari, no el venguis… regala’ns-el!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.