El perro de los Baskerville, un cas per a Sherlock Holmes

Títol: El perro de los Baskerville
Autor: Arthur Conan Doyle
Editorial: Edimat Libros
Pàgines: 248
ISBN: 978-84-9764-546-1

Holmes i Watson, House i Wilson… els personatges creats per Sir Arthur Conan Doyle viuen més que bé el pas del temps, perquè literàriament són impecables i perquè últimament la televisió els dóna cabuda al nostre imaginari. Però la font sempre té l’aigua més clara. I per treure l’aigua clara dels assumptes més tèrbols, el millor detectiu de la història: la Judit s’ha llegit un clàssic de la novel·la negra i la ressenya a... Elemental, estimats nosaltres: aquí!

El peculiar detectiu Sherlock Holmes torna a fer de les seves a El perro de los Baskerville juntament amb el seu fidel company i admirador, el doctor Watson.

Una vegada més, Sherlock Holmes resol de manera impecable un nou cas d’assassinat, el de Sir Charles de Baskerville al sud de terres angleses, que és trobat mort en unes estranyes circumstàncies.

Les veus del poble diuen que la mort ha estat provocada per la maledicció del gos dels Baskerville, una bèstia enorme i ferotge que persegueix tota la família. L’hereu de tota la fortuna de Sir Charles és Henry, a qui Holmes i el doctor Watson volen protegir peti qui peti perquè no acabi com el seu parent. Però gràcies a la intel·ligència i l’astúcia del nostre estimat detectiu descobrim que les causes de la mort de Sir Charles quedaven lluny dels fantasmes i les malediccions.

Arthur Conan Doyle atrapa el lector amb cada pista, cada misteri o cada obstacle que s’interposa en el camí de Sherlock Holmes. Aconseguirà el detectiu descobrir qui ha estat l’assassí abans que la família Baskerville compti amb una altra víctima?

El perro de los Baskerville és una brillant novel·la d’Arthur Conan Doyle i la fa especial el fet que l’autor, després d’haver mort el famós detectiu en la seva anterior aventura, ara fa ressucitar el detectiu. L’èxit d’aquesta novel·la, tan esperada pels seus lectors, va ser brutal.

I és que tot i ser un personatge odiós i repel·lent per a molts, fins i tot per al mateix creador, Sherlock Holmes té quelcom captivador i fins i tot m’atreviria a dir addictiu.

Share

3 pensaments a “El perro de los Baskerville, un cas per a Sherlock Holmes

 1. Anna

  Totalment d’acord: és un personatge totalment addictiu. És fantàstic que hagi tingut tantes adaptacions afortunades. Actualment la BBC està emetent una sèrie de pel·lícules basades en les aventures d’un Sherlock situat en el segle XXI que està més que bé. Aquest mateix mes se n’ha estrenat una basada justament en el gos dels Baskerville.
  Crec que és l’aventura més especial de les que va viure el detectiu anglès. Entre altres coses perquè va ser la primera després del seu retorn obligat, perquè és l’única que sembla contenir elements fantàstics, i (però això només si el lector en té ganes) perquè el text ofereix més interpretacions possibles que cap altre. No us en puc dir res més.

 2. Montserrat Brau

  Judit, moltes gràcies per portar el Sherlock, ara que està tan de moda, aquí al Nosaltresllegim!! Els clàssics sempre són molt ben rebuts!!! Ja saps que t’esperem sempre que vulguis!!

 3. Montserrat Brau

  Anna, tinc pendent veure-la, la pel·li, però ahir el comentari de la Judit em va fer venir ganes de veure la sèrie i en vaig veure el primer episodi… està bé, però em sedueixen més els llibres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.