L’africà, de J.M.G. Le Clezió

@Ed_62 @Grup62

En Pablo -una garantia!- s’ha llegit L’africà, de J. M. G. Le Clézio, i ens l’explica al Nosaltresllegim.

No hi ha res millor que les memòries del Premi Nobel de Literatura de 2008, Jean-Marie Gustave Le Clézio, per endinsar-nos en el misteriós i alhora perillós continent Africà. Aquesta novel·la autobiogràfica ens explica les seves peripècies, i les de la seva família, quan deixà França, posant rumb cap a Nigèria. Era el 1940, en plena Segona Guerra Mundial i ell només tenia 8 anys.

Le Clézio experimenta un canvi profund en la seva vida. Abandonant la tranquil·litat de la gran ciutat i viatjant cap a una terra verge i inhòspita, es retroba amb el seu pare, metge pioner de l’exèrcit britànic i gran influència per Le Clezió, però que fins llavors era una persona completament desconeguda. L’autor del llibre, a més, ens explica com haurà d’haver-se-les amb la filosofia africana sobre la vida, la limitació dels luxes, i una dura disciplina.

L’africà és un llibre de contrastos marcats. Ens endinsa en atractius paisatges que ens ajuden a imaginar-nos-hi. Gràcies a una lectura senzilla i ràpida, ens oblidem que es tracta d’un llibre de memòries. És més, hi ha moments en els quals sembla un novel·la didàctica, i en d’altres, d’aventures. En ocasions la lectura s’interromp amb fotografies que el seu pare va fer a l’Àfrica, donant més valor al text. Tot forma un gran collage que finalitza de forma realista.

Títol: L’africà
Autor: J. M. G. Le Clézio
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Pàgines: 128
ISBN: 978-84-2976-214-3
Preu: 19,75€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.