Lliures o morts, de Jaume Clotet i David de Montserrat

@ColumnaEdicions @Grup62

L’Ermengol Amill és l’heroi oblidat dels fets de 1714. Un noiet que neix en un petit poble dels Pallars Sobirà i que per circumstàncies de la vida, acaba comandant un dels més importants exèrcits de “miquelets” en la lluita contra Felip V.

Quin llibre més xulo i didàctic!! No vull dir que no tingués constància dels terribles anys d’assetjament que vam patir els catalans a mans dels borbons, però llegir aquest llibre m’ha ajudat molt a posar les idees al seu lloc; a conèixer els implicats d’ambdós bàndols, i el paper que cada personatge va assumir dins d’aquest marc històric.

Barcelona es converteix en una pedra a la sabata d’un Felip V tros d’ase, sonat, implacable i anticatalanista fins al moll de l’os.

Llegir l’episodi de l’atac final que relaten Jaume Clotet i David de Montserrat posa la pell de gallina. La resistència fèrria dels catalans, enfrontant-se a un exèrcit monstruós, sense gaire més armes que la resolució i el coratge de voler ser Lliures o morts!!

Qualsevol català o no, hauria de llegir aquesta novel·la per saber com se les gastaven els enemics de les nostres llibertats.

Això sí que és memòria històrica…

Fantàstic!!

Títol: Lliures o morts
Autor: Jaume Clotet i David de Montserrat
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 464
ISBN: 978-84-6641-528-6
Preu: 21€

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

2 pensaments a “Lliures o morts, de Jaume Clotet i David de Montserrat

  1. comunicadora

    Comento tard, però vull fer-ho per què aquest llibre ens està donant moltes alegries. Només volia dir que quan el Jaume Clotet i el David de Montserrat van venir fa un any a presentar el projecte, van ser capaços d’encomanar a tot l’equip de COLUMNA la passió i l’energia que hi havien posat. Aquest és un bon llibre d’història, documentat i a l’hora amè ens ajuda a entendre el nostre passat i també una mica el que està passant en aquests moment tan intensos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.