Passar comptes. Dietari de records III

Títol: Passar comptes. Dietari de records III
Autor: Oriol Bohigas
Editorial: Edicions 62 – @Ed_62
Col·lecció: Biografies i Memòries
Pàgines: 160
ISBN: 978-84-2976-883-1
Preu: 22,50€

L’any 1989, l’il·lustre arquitecte Oriol Bohigas va iniciar la publicació de les seves memòries en un dietari de records on Combat d’incerteses (1989) era el primer volum, centrat en la seva infantesa i joventut. Més tard va publicar el segon volum que comprenia la seva maduresa: Dit i fet (1992). I finalment, aquest any publica Passar comptes, la novel·la que ens ocupa i que abraça el període que comprèn des de mitjans de 2007 fins a mitjans de 2011.

Narrat, doncs, en forma de dietari, el Sr. Bohigas ens relata de forma crítica i minuciosa la realitat social, cultural i política d’aquests anys en què la crisi i el poder polític colpegen una Catalunya de canvis. Amb un estil directe i contundent en forma d’entrades diàries, ens endinsem en el seu dia a dia per observar les modificacions urbanístiques, culturals i les decisions polítiques que marquen el nostre país.

Aquest dietari està carregat d’opinions personals sense pors a retrets; opinions que a vegades manquen en aquesta societat on expressar-se obertament cada cop costa més. El Sr. Bohigas doncs, expressa allò que sent en veure tot el que l’envolta, i tot i que, sent sincera, a mi els diaris no em fan gaire el pes, s’ha de reconèixer la qualitat d’una obra que diu exactament allò que vol dir.

El recorregut, doncs, per aquest període d’anys, resulta indubtablement interessant, combinant aspectes de diversos àmbits amb el dia a dia personal d’un home que va ser clau amb la seva contribució en els Jocs Olímpics de 1992, sobretot en la recuperació de la façana marítima de la ciutat, o amb la construcció de la nostra estimada Vila Olímpica, entre d’altres molts projectes.

Share

Un pensament a “Passar comptes. Dietari de records III

  1. Montserrat Brau

    Eli, m’ha agradat molt que ens parlessis d’aquest llibre, perquè -comparteixo el teu punt de vista- l’arquitecte no es mossega la llengua i en aquests dies és molt necessari. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.