Quan un llibre pot canviar-ho tot

Títol: La metgessa de Barcelona
Autor: David Martí
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits
Pàgines: 272
ISBN: 978-84-297-6916-6
Preu: 18,50€

És el Nadal de l’any 1562 i la Lluna Aymeric espera al seu marit, n’Hug de Montcada, acompanyada de la seva filla Eulàlia després de molt temps sense que la família s’hagi pogut reunir. El noble però, abans de poder trobar-se amb la seva família, és assassinat per l’àrab Assuf al-Barim, un enemic que pretén arrabassar-li allò que creu seu.

És just en aquest moment quan la Lluna, una metgessa amb uns poders heredats d’altres temps, s’endinsarà en la major aventura de la seva vida: protegir el Llibre de les essències, un manuscrit molt poderós que en males mans podria portar el mal a la Terra. Per poder salvar-lo haurà de descobrir els secrets de la Barcelona més antiga, aquella que només les pedres sobre les quals ha estat construïda els hi pot revelar.

En David Martí, després de l’èxit de la seva primera novel·la Les bruixes d’Arnes, ens porta La metgessa de Barcelona, una novel·la carregada de misteri i de llocs emblemàtics de la nostra Barcelona. Si bé és cert que, en la meva humil opinió, a vegades els fets resulten massa coincidents i trepidants, la història aconsegueix submergir-te en el món dels protagonistes fins al punt de simpatitzar amb ells. També cal remarcar que és de lectura senzilla i amena gràcies als seus múltiples diàlegs, la qual cosa fa que te’l cruspeixis en un moment!

Si el que voleu és perdre-us per una Barcelona del segle XVI on la pesta negra hi és present i la història de la ciutat es descobreix caminant pels seus carrers, no dubteu ni un sol segon a llegir-vos aquest llibre. Us resultarà apassionant descobrir racons de la ciutat que de ben segur no coneixíeu.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

4 pensaments a “Quan un llibre pot canviar-ho tot

  1. Montserrat Brau

    Eli, jo em vaig llegir Les bruixes d’Arnes i el vaig recomanar a tothom qui podia per Sant Jordi, perquè em va semblar una novel·la d’aquelles que són un encert segur “per a tots els públics”. Ara m’has fet venir ganes de llegir-me a questa, on ja veig que alguns personatges em resultaran familiars! Que bé!! Moltes gràcies per fer-m’hi pensar! Estic segura que més d’un “nosaltres” també deu estar content que ho hagis fet!!!

  2. Teresa

    Feia temps que m’havia llegit Les Bruixes d’Arnes i és d’aquells llibres de fàcil lectura que et deixen un bon regust i quan vaig veure a les llibreries La Metgessa de Barcelona no me’n vaig poder estar de comprar-lo i « plis, plas » llegit en tres vespres. La trama, és un pel més fantasiosa que el de Les Bruixes d’Arnes, però enganxa des del primer moment. Tan un com l’altre el recomano per a lectors joves. Els meus fills s’han llegit el primer, els va encantar i ara es llegeixen aquest. Només pel sol fet d’haver engrescat a tres adolescents a llegir els recomano a tothom. Tot un èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.