Servi de Semma, de Xavier Maymó

L’Anna Garcia ha visitat l’apartat anomenat “Què és Nosaltresllegim.cat?“, i amb bon criteri i seguint la proposta d’enviar comentaris de llibres s’ha animat a fer-nos un comentari de Servi de Semma, de Xavier Maymó. Aquí el teniu:

La novel·la està basada en una llegenda del Tarragonès, sustentada en fets històrics, que explica la història de quatre ibers que formaven part de la guàrdia personal de Ponç Pilat quan aquest marxa a Judea i Cesàrea i no es refia de la guàrdia romana en època de l’emperador Tiberi. I, ves per on, acaben crucificant Jesús.

Una història vestida de romans on els personatges tenen el protagonisme. El seu viatge interior, el creixement personal derivat dels fets, llocs, aventures i individus amb qui tenen coneixença en el periple de la vida són els fets importants. Una història d’històries amb la qual gaudeixes. De Tarraco fins a Jerusalem, passant per les Gàl·lies i Roma.

Està estructurada en tres parts. En la primera, el patrici romà Valerius, que viu a Semma (a la vora de Tarraco), planifica el futur dels seus fills: Menandre, el primogènit, primer ha de fer carrera militar i després política; la filla, Sílvia, s’ha de casar, i el petit Lucini (que ens fa de narrador) se’n va a estudiar filosofia. Atès que Lucini és mut i deforme, Valerius demana a Servi que el protegeixi. Així és com Servi, l’iber, es converteix en un més dels tres germans romans. Però una cosa és la planificació i una altra el que s’esdevindrà. És en la segona part quan es trenquen els esquemes familiars i personals. I en la tercera els germans coneixen Jesús i es troben a sí mateixos, lluny del pare.

Animeu-vos! Feu com l’Anna i envieu-nos els vostres escrits!

Títol: Servi de Semma
Autor: Xavier Maymó Gatell
Editorial: BONDIA (La veu del poble)
Pàgines: 486
ISBN: 978-99920-1-889-7
Preu: 20€

Share

3 pensaments a “Servi de Semma, de Xavier Maymó

  1. Ester

    Jo llegeixo poca novel.la, però aquesta l’he començat i no l’he pogut deixar, boníssima… és tan visual que sembla que t’hi trobis…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.